DNRT

DNRT: Rob de Laat en Marcel Broersma winnen Winter Endurance Kampioenschap


gele_bmw


Rob de Laat en Marcel Broersma zijn de nieuwe kampioenen in het Winter Endurance Kampioenschap. Het duo eindigde als tweede in de klasse tot twee liter met hun BMW 320i ETCC en dat was meer dan genoeg om de titel veilig te stellen. Paulien Zwart, eveneens uitkomend voor MDM Motorsport, greep de tweede plek in de eindstand. MDM Motorsport won ook vorig jaar de titel, met Steven Gijsen. De raceoverwinning was voor VDI Racing, met Dirk van Dijk en Theo v.d. Berg. Het was de tweede opeenvolgende zege voor de Saker-equipe.
    


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme en Sander Duijm

De ‘Final 6’ werd een ‘Final 4’. Vanwege de strenge geluidseisen op Circuit Park Zandvoort werd de zes uur durende finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap ingekort tot vier uur.


480_start

scheivlak_achter

Maar liefst 59 equipes meldden zich aan de start van de race op het zonovergoten circuit. Paul van Splunteren was de snelste in de kwalificatietraining, hij deelde met Jan Storm de Porsche 997 GT3 van laatstgenoemde. Danny van Dongen parkeerde de Eurotech Racing Marcos Mantis op de andere plek op de eerste rij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet