Formula E

Formule E: Succesvol debuut Mercedes Benz EQ Silberpfeil 01

Het wedstrijddebuut van het Mercedes Benz EQ Formule E Team komt per dag steeds dichterbij. Vorige week behaalde het team opnieuw een andere mijlpaal op haar weg naar de eerste wedstrijd van het zesde wedstrijdseizoen van het ABB Formule E kampioenschap.

2019 Mercedes Benz EQ Silver Arrow 01-1
Eerste rollout voor de Mercedes Benz EQ Silberpfeil 01

Tekst Willem J. Staat
Foto's Mercedes Benz/ Sebastian Kawka

Succesvol debuut Mercedes Benz EQ Silberpfeil 01
Eind vorige week hebben Edoardo Mortara en Stoffel Vandoorne de gloednieuwe Mercedes Benz EQ Silberpfeil 01 voor het eerst aan de tand mogen voelen. Mortara verving Gary Paffett die in de USA voor het merk in de Intercontinental GT Challenge op Laguna Seca aan het werk was.

De eerste dag was gereserveerd voor de shakedown van de auto. Volgens het Formule E reglement krijgen de teams hiervoor 50 km toegewezen om de verschillende systemen te checken. Over drie genomen werd er in totaal 527 km afgelegd. Het doel was om zoveel mogelijk data en informatie over de aandrijfbron te verzamelen.

Toto Wolff: " Het is altijd een bijzonder moment als een nieuwe raceauto voor de eerste maal tot leven komt en de baan opgaat. Met ons jonge team hebben we niet alleen een nieuwe mijlpaal bereikt maar ook een solide fundering voor verdere ontwikkelingen gelegd. Maar voor ons wedstrijddebuut eind dit jaar is er nog veel werk aan de winkel."

Ian James (Managing Director of Mercedes Benz Formula E Ltd) : " Wij zijn erg verheugd over de vooruitgang die we met onze nieuwe auto geboekt hebben. De eerste testdagen op Varano waren een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons team. Wij hebben alle verschillende experts uit Affalterbach, Brackley, Brixworth en Stuttgart samengebracht en het aan eind van drie succesvolle dagen vertrokken zij als leden van één team. De geboorte van de Mercedes EQ Silberpfeil 01. De komende weken en maanden zullen er op de weg naar onze eerste race nog meer mijlpalen volgen."

Mercedes FE
Mercedes bracht alle experts uit haar diverse afdelingen samen voor dit project.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet