Formula E

Formule E: Alex Lynn vervangt vertrokken Piquet bij Jaguar

190328 FE Piquet 2
Nelson Piquet jr. komt dit seizoen niet meer voor Panasonic Jaguar Racing in actie

Na ronduit teleurstellende resultaten in de eerste zes evenementen van het seizoen, waarin hij slechts één punt behaalde, heeft Nelson Piquet jr. het team Panasonic Jaguar Racing verlaten. De Brit Alex Lynn, dit seizoen tot nu toe nog zonder zitje, zal Piquet vanaf de komende wedstrijd in Rome tot het einde van het racejaar vervangen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bildagentur Kräling

Nelson Piquet jr. was in het seizoen 2014/2015 de eerste Formule E-kampioen, maar sindsdien ging het wat resultaten betreft bergafwaarts. Na drie seizoenen met het NIO-team maakte hij voor 2017/2018 de overstap naar Panasonic Jaguar Racing, waar drie vierde plaatsen in het afgelopen seizoen zijn beste resultaten waren. Dit seizoen eindigde hij als tiende tijdens de openingswedstrijd in Ad Diryah, maar voor de rest waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. In de drie meest recente races, Mexico, Hongkong en Sanya, viel hij telkens voortijdig uit.

190328 FE Piquet 1

De Brit Alex Lynn neemt de plaats van Piquet bij Panasonic Jaguar Racing in. Lynn reed vorig jaar voor het Virgin-team, maar verloor daar voor het lopende seizoen zijn plek ten gunste van onze landgenoot Robin Frijns. Dit seizoen kwam Lynn nog niet in actie in de Formule E.

Het aantrekken van Lynn als vervanger voor Piquet wekt vanuit Nederlands perspectief wat verwondering, omdat Jaguar in de persoon van Ho Pin Tung ook nog een officiële test- en reserverijder in de gelederen heeft. Of er met Tung is gesproken over de mogelijkheid om te racen, is niet bekend, we wachten nog op een reactie van Ho Pin Tung op onze vraag daaromtrent.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet