Formule 1

Gemeenteraad Zandvoort unaniem voorstander van Formule 1 op Circuit Zandvoort

Persbericht - Robert van Overdijk-Luchtfoto Circuit Zandvoort-Essay

Als het aan de gemeenteraad van Zandvoort ligt rijdt de Formule 1 op 3 mei 2020 de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort. De raad steunt unaniem de komst van de Formule 1 en is akkoord gegaan met het voorstel om voor de komende vier jaar vier miljoen euro uit te trekken voor het evenement. Mocht er echter in 2020, 2021 en 2022 geen Dutch Grand Prix plaatsvinden in Zandvoort, dan gaat de investering niet door.


Tekst: Marco Antheunisse/PR
Foto: PR

"Zandvoort gaat Formule 1 ademen en uitstralen. Dit is iets groots en iets moois waar we trots op kunnen zijn. Ik wist dat er brede steun was, maar dat dit unaniem is besloten, is een mooie bijkomstigheid", zei verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij-de Haas na het goede nieuws voor de Nederlandse autosportliefhebbers.

Het college wil met de bijdrage onder meer het evenement beter bereikbaar maken en activiteiten rondom de Formule 1 betalen. De investering moet onder andere worden bekostigd door de toeristenbelasting te verhogen met 50 cent per overnachting. "Dat was al een aantal jaar niet verhoogd, dus dat komt nu mooi samen zo. We gaan er alles aan doen om er een mooi evenement van te maken", licht Verheij-de Haas toe.

Jan Lammers is blij dat de gemeenteraad gisteren unaniem besloten heeft om geld te investeren. Hij vertelde in De Ochtendshow op NH Radio dat er deze week echter nog geen duidelijkheid verwacht wordt of de Dutch Grand Prix inderdaad naar Zandvoort komt. "31 maart is een oude deadline. We zijn al langer in gesprek met het FOM en zouden er theoretisch al uit kunnen zijn. Maar het FOM maakt de race-kalender voor het volgende jaar meestal rond juni bekend."

De steun van locale overheden is een harde eis van het FOM en daaraan wordt nu dus voldaan. Maar de investering van de Gemeente Zandvoort op zich is nog niet voldoende om de benodigde begroting rond te krijgen. Daar wordt echter door Circuit Zandvoort hard aan gewerkt.

Andere tijden Sport
Vanavond is op NPO2 van 21.25 tot 22.00 uur de documentaire Andere tijden Sport te zien over een geheel andere beslissing van de Gemeente Zandvoort over de Grote Prijs van Zandvoort. In 1979 moest het circuit namelijk dicht. Onder andere Jan Lammers haalt in deze uitzending herinneringen op uit deze tijd. 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Dirk 27 maart 2019 14:14

  Geen slechte deal. Hoewel ik tegenstander ben van overheidsgeld pompen in de F1 Grand Prix, vind ik dit niet slecht. Die infrastructuur is al jaren een doorn in het oog van de racefans en het strandpubliek.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 maart 2019 15:53

  Moooie geste van de gemeente Zandvoort, het is echter nog volstrekt onduidelijk of de financiering rond is. Jan benadrukt dat 'geld niet het grootste probleem is', maar dat schaar ik onder de noemer PR-praat. Een driejarig avontuur kost zo om en nabij de 100 miljoen euro schat ik. Heineken doet in ieder geval niet mee, wie wel?.

  • 0
  • 0
   
  Cees van Oord 27 maart 2019 15:57

  Deze €4Mio is mooi maar geen onderdeel uit van de fee die aan Liberty betaald moet worden, is enkel en alleen voor het verbeteren vat de lokale infrastructuur, wat zo wie zo wel een keer mocht gebeuren, dus de link naar de F1 snap ik niet helemaal!

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 28 maart 2019 19:45

  Ik zie de link ook niet helemaal. Eerder een geruststelling voor de gewone burger die niet een week lang in de verkeerschaos terecht komt vanaf de A9 richting Haarlem. Het zou de circuit organisatie sieren om 1 April gewoon een persconferentie te geven met waarschijnlijk het nieuws dat het niet gelukt is. Als die 100 miljoen wel gevonden is hadden we dit natuurlijk allang geweten. De deadline is nu ook opeens geen deadline meer. Heel vreemd allemaal.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet