Formule 1

Gemeenteraad Zandvoort unaniem voorstander van Formule 1 op Circuit Zandvoort

Persbericht - Robert van Overdijk-Luchtfoto Circuit Zandvoort-Essay

Als het aan de gemeenteraad van Zandvoort ligt rijdt de Formule 1 op 3 mei 2020 de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort. De raad steunt unaniem de komst van de Formule 1 en is akkoord gegaan met het voorstel om voor de komende vier jaar vier miljoen euro uit te trekken voor het evenement. Mocht er echter in 2020, 2021 en 2022 geen Dutch Grand Prix plaatsvinden in Zandvoort, dan gaat de investering niet door.


Tekst: Marco Antheunisse/PR
Foto: PR

"Zandvoort gaat Formule 1 ademen en uitstralen. Dit is iets groots en iets moois waar we trots op kunnen zijn. Ik wist dat er brede steun was, maar dat dit unaniem is besloten, is een mooie bijkomstigheid", zei verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij-de Haas na het goede nieuws voor de Nederlandse autosportliefhebbers.

Het college wil met de bijdrage onder meer het evenement beter bereikbaar maken en activiteiten rondom de Formule 1 betalen. De investering moet onder andere worden bekostigd door de toeristenbelasting te verhogen met 50 cent per overnachting. "Dat was al een aantal jaar niet verhoogd, dus dat komt nu mooi samen zo. We gaan er alles aan doen om er een mooi evenement van te maken", licht Verheij-de Haas toe.

Jan Lammers is blij dat de gemeenteraad gisteren unaniem besloten heeft om geld te investeren. Hij vertelde in De Ochtendshow op NH Radio dat er deze week echter nog geen duidelijkheid verwacht wordt of de Dutch Grand Prix inderdaad naar Zandvoort komt. "31 maart is een oude deadline. We zijn al langer in gesprek met het FOM en zouden er theoretisch al uit kunnen zijn. Maar het FOM maakt de race-kalender voor het volgende jaar meestal rond juni bekend."

De steun van locale overheden is een harde eis van het FOM en daaraan wordt nu dus voldaan. Maar de investering van de Gemeente Zandvoort op zich is nog niet voldoende om de benodigde begroting rond te krijgen. Daar wordt echter door Circuit Zandvoort hard aan gewerkt.

Andere tijden Sport
Vanavond is op NPO2 van 21.25 tot 22.00 uur de documentaire Andere tijden Sport te zien over een geheel andere beslissing van de Gemeente Zandvoort over de Grote Prijs van Zandvoort. In 1979 moest het circuit namelijk dicht. Onder andere Jan Lammers haalt in deze uitzending herinneringen op uit deze tijd. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet