Mazda MX-5 Cup

Marcel Dekker maakt overstap naar nieuwe Mazda MX-5 Cup

facebook-dekker-1

Marcel Dekker heeft voor raceseizoen 2019 een nieuwe uitdaging gevonden. De 28-jarige Krimpenaar kiest voor de gloednieuwe Mazda MX-5 Cup. De klasse gaat rijden met het gloednieuwe ND-model, krijgt volop tv-aandacht met een eigen programma op RTL7 en rijdt tijdens A-evenementen in de Benelux. De aftrap is meteen voor zéér groot publiek tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort, waar meer dan 100.000 bezoekers worden verwacht!

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Marcel Dekker maakte in 2018 reed in de Ford Fiesta Sprint Cup een moeilijk raceseizoen door. Toch klasseerde hij zich als derde in de einduitslag en ging daarmee toch met een mooie prijs naar huis.

Vorig seizoen presenteerde Jur Raatjes van Mazda Nederland de plannen om in 2019 een nieuwe klasse op te starten met een gloednieuwe auto. Dekker, die in 2015 kampioen werd in het oude model Mazda MX5, was één van potentiële deelnemers, maar hapte niet meteen toe. "In eerste instantie zou ik nog een seizoen doorgaan met de Ford Fiesta. Ik wilde eerst even zien of de klasse vorm zou krijgen en dat is inmiddels het geval. De combinatie van de snellere auto en goede kalender deed ons team besluiten om in 2019 mijn Ford te vervangen voor een Mazda", aldus Marcel Dekker.

marcel-dekker

Marcel Dekker mag daarmee meteen tot één van de kampioenschapkandidaten worden gerekend, al is hij zelf iets voorzichtig. "Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen om voor de prijzen te gaan. Het deelnemersveld ziet er nu al sterk uit, dus het zal niet makkelijk worden. Ik kom bijvoorbeeld meteen Andras Kiraly, de kampioen van de Mazda Cup van 2018, tegen. Die zal zeker sterk voor de dag komen."

De kalender van de Mazda MX-5 Cup is er eentje om van te smullen. Zo worden vier verschillende circuits in de Benelux aangedaan en rijdt de klasse voor een groot publiek tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort en de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen. Alle races worden uitgezonden in een 30 minuten durende uitzending op RTL7.

Voor Marcel Dekker kan het seizoen niet snel genoeg van start gaan!

kalender-mazda-cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet