Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Sebring

AuY5G

Racing Team Nederland bij de handtekeningsessie in de paddock. Leuk: het team had voor Sebring speciale kaarten laten maken, iets voor verzamelaars om naar te zoeken!

BTRRl

Renger van der Zande had zich tijdens de gecombineerde handtekeningsessie van IMSA en WEC in tweeën kunnen splitsen, want hij behoorde tot het selecte gezelschap van coureurs dat beide races reed, maar we vonden hem samen met teamgenoot Jordan Taylor in de IMSA-paddock.

EFmpl

Nicky Catsburg signeerde voor een bezoeker een prachtig 1:18-model van de ROWE-BMW M6, waarmee hij in de Total 24 Hours of Spa uitkwam.

fxgzo

Even later zat hij keurig achter de tafel.

EYMLA

Ho Pin Tung was er natuurlijk ook.

K1X5Y

Jeroen Bleekemolen had zelfs stroopwafels meegenomen voor zijn team.

9l0Qg

Nederlandse handtekeningkaarten: verzamel ze allemaal!

9SAug

Gespreksronde met de Amerikaanse sportwagenlegende Hurley Haywood, ondermeer over de documentaire over zijn leven en loopbaan.

12jx1

'Gators' zijn in Florida een veel voorkomende diersoort. Wij hebben ze, als 'gator bites', liever op het bord, gekoeld glas witte wijn erbij, prima!

hUUHo

Porsche levert de officiële auto's voor het FIA WEC, waaronder deze Cayennes...

mtCXY

...en twee 911 Turbo's als safety-car.

lHvXl

Het Duitse Project 1-team uit het WEC beleefde een turbulente week: op maandag brandde tijdens een test in Sebring de 911 RSR helemaal uit, rijder Jörg Bergmeister kwam met de schrik vrij. Het team had al een tweede auto voor de ELMS, dus die werd met hulp van Porsche en DHL in allerijl gereed gemaakt en naar Florida gevlogen, waar de auto na vereende inspanningen van alle betrokkenen op woensdagavond in de vrije training zijn roll-out beleefde. De derde plaats in de GTE-Am-klasse tijdens de race was een meer dan fraaie beloning.

BzAyk

Het was op de zondag na Sebring St. Patrick's Day, wat in Florida vrij uitgebreid gevierd wordt - al hebben we de indruk dat ieder excuus om bier te drinken geldig is! Groene kleding en zoetigheden horen daar natuurlijk bij. En daarmee sluiten we onze reportage uit Sebring af. Het was inderdaad 'Super', graag volgend jaar weer!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet