Ford Fiesta Sprint Cup

Ook de Ford Fiesta Sprint Cup België krijgt vorm

Ford Fiesta Sprint Cup - EJ Automotive - Kristoff Cox

Goed nieuws van onze zuiderburen, want net als in de Ford Fiesta Sprint Cup-NL groeit ook de Belgische Cup met de dag. Het betreft weliswaar gescheiden kampioenschappen, maar tijdens de meeste evenementen racen beide klassen wel samen en vormen dan samen een indrukwekkend groot startveld.

Tekst en foto: PR

Een nieuw team in de Belgische Cup is EJ Automotive, dat met twee Fiesta's aan de start zal verschijnen tijdens het openingsweekend op Circuit Zolder. Eén van de Ford Fiesta's ST-Line zal bestuurd worden door de 30-jarige Kristoff Cox, die eerder uitkwam in de Clio Cup binnen TCR Benelux.

Cox maakte tijdens een testsessie op Circuit Zandvoort kennis met de Fiesta Cup en was direct enthousiast: "Ja, ik geef er de voorkeur aan het vak te leren in de zuivere sprints omdat je daar als coureur het verschil nog kan maken en het niet de auto is die over winst of verlies beslist", zegt Kristoff. "Op dit ogenblik is er in de Benelux geen betere keuze dan de Ford Fiesta Sprint Cup. Ook omdat de kalender mijn professionele bezigheden niet veel in de war stuurt. Voorlopig gaan we meedoen aan vier evenementen en afhankelijk van onze positie in het kampioenschap gaan we nog andere races erbij nemen. Wat voor mij telt is plezier beleven en... zo min mogelijk schade rijden!"

Jurgen Evers, de drijvende kracht achter EJ Automotive, kent als geen ander de noodzaak van het zuivere sprintwerk in het Belgische circuitlandschap. In het verleden was hij al met EJ aanwezig in Formule Ford, was betrokken bij de Clio-sprints en werd daar vice-kampioen bij de Teams.

"In sprints en zeker in de Fiesta Cup moet je vanaf de start direct je mannetje staan in een peloton met ervaren en minder ervaren tegenstanders. Voor een team is het makkelijker werken in de Fiesta Cup. De Fiesta in Cup-versie is bewust eenvoudig gehouden en dat vraagt geen grote investering. Alle Fiesta's zijn gelijkwaardig, het is één compact veld en na elke ronde weet je meteen wat de posities zijn. Ons doel is een tweede auto te runnen voor een ervaren coureur, zodat Kristoff op die feedback kan terugvallen en we uiteraard onze kansen vergroten om vooraan mee te vechten voor de overwinning."

Evers houdt vooralsnog zijn lippen stijf op elkaar over de naam van 'die ervaren coureur'. De geschiedenis van EJ Automotive een beetje kennende zal voor de algemene overwinning zeker rekening gehouden moeten worden met de sterke man die Jurgen Evers achter de hand houdt!

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup NL + B 2019
31 mei - 2 juni - Würth Superprix - Circuit Zolder - NL + B apart
21 - 23 juni - Spa Euro Race - Spa-Francorchamps - NL + B samen
12 - 14 juli - Blancpain World Cup - Circuit Zandvoort - NL + B samen
16 - 18 augustus - Gamma Racing Day - TT Circuit Assen - NL + B samen
4 - 5 oktober - TCR 500 Spa - Spa-Francorchamps - NL + B samen
18 - 20 oktober - Finale Races - TT Circuit Assen - NL + B, 1e race apart, 2e samen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet