IndyCar

Indycar: Colton Herta jongste Indycar winnaar ooit.!! Steinbrenner Harding-coureur wint COTA (kort)

Sensatie op COTA. De nog 18-jarige Colton Herta(zoon van voormalig Indycar-coureur en teameigenaar Bryan Herta) pakte al in zijn derde Indycar-start zijn allereerste overwinning. Herta kwam aan de leiding nadat de auto van Will Power na een neutralisatie in de pitlane verder dienst weigerde.


Colton Herta
Colton Herta, de jongste Indycar-winnaar ooit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Colton Herta jongste Indycar winnaar ooit. Steinbrenner Harding-coureur wint COTA
Met een verrassende zege in zijn pas derde Indycar-wedstrijd is Colton Herta sinds vandaag de jongste Indycar winnaar ooit. Vanaf een elfde startplek wist Herta zich naar voren op te werken en vond aansluiting bij de koplopers Will Power en Alexander Rossi. Vervolgens viel Herta kortstondig achter Andretti-coureur Rossi terug naar de derde plek.

Will Power reed tot aan de 44e ronde comfortabel aan de leiding maar door een neutralisatie veranderde het wedstrijdbeeld totaal. Herta kwam als eerste weer naar buiten maar bij Power brak de aandrijfas in de pitlane en de Penske-rijder moest definitief opgeven.

Met nog 10 ronden te gaan volgde de herstart maar de verwachte chaos bleef uit. Als een veteraan reed de 18-jarige Herta feilloos naar zijn allereerste Indy-car zege. Daarachter volgden Josef Newgarden die de openingswedstrijd in St. Petersburg op zijn naam wist te schrijven. Daarachter volgden Ryan Hunter Reay, Graham Rahal, Sebastien Bourdais en Marco Andretti. Bourdais ging in de slotfase nog aan de snelle Mexicaan Patricio O'Ward voorbij en eindigde als vijfde

Later meer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet