Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup logische keuze voor Colin Caresani

480 caresani fiesta

Hij werd in december pas 15 jaar, maar in bezit van een EU-licentie racet Colin Caresani dit seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Met vijf jaar kartervaring is de jonge Caresani weliswaar een echte rookie in de autosport, maar dat is natuurlijk precies waar deze opstapklasse voor bedoeld is. En wat hij in de Ford Fiesta liet zien tijdens de Final 4 is veelbelovend!

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De afgelopen vijf jaar kartte Colin Caresani in de Rotax Max, waarin hij in de klassen Mini en Junior steeds in de top drie reed. Nadat hij in het Winterkampioenschap tweede werd lonkte echter de autosport en dus was het tijd om een racelicentie te halen en te gaan kijken welke klasse hem zou passen. Tijdens de racecursus vielen de prestaties van de jonge Caresani zodanig op, dat hij geselecteerd werd voor de KNAF Academy. Met de licentie op zak testte Colin verschillende auto's, waaronder een BMW E30 en ook de Ford Fiesta.

480 caresani box

Vierde in Final 4

Besloten werd om eens te kijken hoe Colin het in een race zou doen en daarvoor leek de Final 4 op zaterdag 2 maart een uitstekende gelegenheid. Caresani reed samen met Belle Rappange in een Fiesta van Bas Koeten en dat ging erg goed. Zij werden vierde in de klasse en wisten de auto keurig zonder schade over de finish te brengen. Belle Rappange, dochter van vrienden van de Caresani's, was vorig seizoen de enige dame in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar weet inmiddels dat er een tweede dame zal meedoen.

In de genen
De liefde voor de autosport is Colin met de paplepel ingegoten, want vader Roman Caresani heeft ruim veertien jaar ervaring als coureur in de historische autosport. Daarnaast is hij op organisatorisch gebied een van de grondleggers van de jaarlijks zeer succesvolle Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort. Roman Caresani is tevens bestuurslid van de KNAF sectie karting.

  480 caresani wissel

Logische keuze

De keuze voor deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup is dan ook een logisch vervolg op de goede ervaringen tijdens de testen en de Final 4. "Het is echt een leuke auto, de klasse is goed georganiseerd, heeft een mooie kalender en we hebben erg plezierige ervaringen met Bas Koeten. Het is voor Colin echt een mooi begin van zijn autosportcarrière", legt Roman Caresani uit. "Goed om in een mooi groot veld te racen, tijdens sommige evenementen ook samen met Belgische deelnemers. We hopen er een leerzaam jaar voor Colin van te maken, want ons doel is om over twee jaar GT4 te rijden!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet