VLN

VLN: KCMG Nissan NISMO GT3-R deze zaterdag in actie op de Nordschleife

KC Motorgroup Ltd bevestigde de deelname a.s. zaterdag aan de allereerste VLN-wedstrijd ter voorbereiding van 24U Nürburgring later dit jaar. Voor dit weekend staan Alex Fontana, Alex Buncombe, Christian Menzel en Philipp Wlazik ingeschreven. De in Japan wonende Braziliaanse Super Formula en Super GT ster Joao Paulo de Oliveira is door KCMG evenals rijder bevestigd.

Nissan 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's KCMG/Stefan Schneider

KCMG Nissan NISMO GT3-R deze zaterdag in actie op de Nordschleife
De KCMG Nissan GT-R kwam afgelopen weekend tijdens de "Test und Abstellfahrten" zonder problemen zowel op het natte als het droge in actie. Regerend Blancpain Endurance Silver Cup kampioen Alex Fontana is de laatste aanwinst bij het KCMG Team en rijdt a.s. weekend zijn eerste wedstrijd voor hen.

2015 GT Blancpain GT Endurance Series kampioen Alex Buncombe zal zijn ervaringen met de Nissan verder uitbreiden. Hij heeft deze auto in andere categorieën gereden maar kwam tussen 2014 en 2016 eveneens voor Nissan tijdens de 24U uit.

Tweevoudig Aziatische Carrera Cup kampioen Christian Menzel zal met zijn enorme Nordschleife/24U ervaring er toe bijdragen om de auto nog verder te ontwikkelen, evenals Philipp Wlazik die eveneens over veel kennis van het legendarische 25.947 km lange circuit beschikt.

Edoardo Liberati en Josh Burdon die het tijdens de Bathurst 12U uitstekend deden zullen De Oliveira ondersteunen om het aantal benodigde ronden te rijden wat op de Nürburgring vereist wordt.

Naast het VLN programma neemt KCMG deel aan de Intercontinental GT Challenge waar men van 29-31 maar aan de 8U van Californië deelneemt. Zowel in Dubai als op Bathurst heeft het team haar potentieel laten zien.

Alex Fontana: "Ik kijk er naar uit om eindelijk in de VLN met KCMG samen te werken. Het is voor de eerste maal dat ik voor dit team uitkom. Ik was niet in staat om aan de test deel te nemen omdat ik ergens racete. Overigens won ik en kan ik deze performance dupliceren en een goed resultaat voor Nissan dit weekend behalen. De baan is natuurlijk heel bijzonder en wij weten dat de weersomstandigheden heel veel kunnen veranderen. Maar wij beschikken over een sterke line-up en team natuurlijk."

Alex Buncombe: "Fantastisch om vorige week weer op de Nordschleife voor de test terug te zijn. Het weer was niet erg gunstig maar het was bijzonder nuttig om een aantal natte rondjes in de ochtendsessie te hebben en twee droge rondjes in de middag. De KCMG Nissan GT-R NISMO GT3 was gloednieuw. Om een goede balans te vinden was de shake down natuurlijk het objectief van de test. De auto voelde erg goed aan en ik ben erg verheugd over de vooruitgang die we voorafgaande aan het VLN weekend geboekt hebben."

Christian Menzel: "De test was belangrijk om te zien hoe dat alles werkte zodat we de auto konden begrijpen. De Nissan GT-R is volledig nieuw en het was erg ongebruikelijk dat we totaal geen problemen hadden. Met deze stijl van werken moeten wij doorgaan. De enige manier die werkt op de Nürburgring."

Nissan 2

Philipp Wlazik: " Wij hadden een goede dag om de auto, die net vanuit Japan kwam, te testen. Hij werkte zonder problemen in de kou, op het natte en droge. Op de baan voelt de auto fantastisch aan en er ligt genoeg werk voor ons om de set-up te fine tunen, maar wij zijn met een goede basis begonnen en ik vertrouw erop dat we op de Nordschleife snel zullen zijn. Voor VLN1 is de taak om de auto en set-up te ontwikkelen. Het zal de eerste vergelijking zijn met onze concurrenten zodat we kunnen zien hoe goed onze auto werkelijk is. Ik ben de dagen nu al aan te aftellen om weer met de Godzilla te kunnen rijden."

KCMG oprichter Paul Ip: "Erg spannend dat het 2019 VLN Endurance kampioenschap nu van start gaat. Voor ons is dit een belangrijke stap m.b.t de voorbereidingen van de 24U. Naast Alex Buncombe, Christian Menzel en Philipp Wlazik is Alex Fontana een belangrijke aanwinst. Ik heb er het volledige vertrouwen in dat zij zoveel mogelijk uit de Nissan GT-R NISMO GT3 weten te behalen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet