VLN

VLN: ROWE Racing met oude bekende in nieuw kleurenschema. Nick Catsburg aan de start a.s zaterdag

Voor de 65e editie van de ADAC Westfalenfahrt heeft het team van ROWE Racing haar twee BMW M6 GT3's met een volledig nieuw kleurenschema ingeschreven.

ROWE Racing 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's ROWE Racing

ROWE Racing met oude bekende in nieuw kleurenschema. Nick Catsburg aan de start a.s zaterdag
De Deen Mikkel Jensen zal a.s. zaterdag voor de eerste maal voor het team van ROWE Racing op de Nordschleife uitkomen. Samen met de Brit Tom Blomqvist en de Amerikaan Conor de Phillippi deelt hij de no #98 ROWE BMW M6 GT3. De BMW M6 GT3 is voor hem geen onbekende want afgelopen seizoen kwam hij voor het team van Schnitzer hierin uit. De #99 wordt bemand door niemand minder dan Nick Catsburg, de Amerikaan John Edwards en tweevoudig DTM kampioen Marco Wittmann.De combinatie Blomqvist/De Philippi/Catsburg nam voor ROWE Racing vorig jaar eveneens aan 24U Nürburgring deel.

Hans Peter Naundorf teamchef bij ROWE Racing: " Wij kijken er met spanning naar uit om aan het nieuwe Nordschleife seizoen te kunnen beginnen. En niet alleen naar de reacties van de fans op onze nieuwe design maar ook naar het debuut van Mikkel Jensen in zijn eerste race voor ROWE Racing. Wij beschikken over een veelbelovende rijders line-up en ter voorbereiding van de ADAC 24 Uurswedstrijd willen wij snel in ons ritme komen. Gedurende de winterpauze zijn sommige baangedeeltes geasfalteerd. Dit betekent dat bepaalde secties ongetwijfeld sneller zullen zijn.

Het is mogelijk dat het inleveren van de 5 procent pk reductie de GT3 auto's enigszins zal vertragen.Wij zullen echter ons best doen om het beste van he gemodificeerde reglement te maken en zijn ervan overtuigd dat onze BMW M6 GT3's niet al teveel performance zullen verliezen en dat de rondetijden niet dramatisch zullen veranderen. Ik wens diegenen die de B.o.P. doen alle succes, want dit is geen gemakkelijke taak. Voor deze moeilijke uitdaging moet je het grootste respect hebben. Zeker om de 24U steeds weer zo fair en gebalanceerd mogelijk te maken."

ROWE Racing 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet