Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen ook in Le Mans in de kleuren van Wynn's

190314 Jeroen Aankondiging Le Mans
Met Baskische baretten en gekleurde sjaaltjes: vlnr Bill Riley, Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Felipe Fraga

Niet alleen in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SporsCar Championship, ook tijdens de 24 Uur van Le Mans komen Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in actie met een auto die is uitgevoerd in de kleuren van Wynn's, de bekende fabrikant van auto-onderhoudsproducten die dit jaar het 80-jarig bestaan viert. Dat werd vanmiddag aangekondigd in Sebring, waar Bleekemolen, Keating en hun Braziliaanse teamgenoot Felipe Fraga dit weekeinde met de Mercedes-AMG GT3 van Riley Motorsports uitkomen in de GTD-klasse tijdens de 12-uursrace. In Le Mans rijdt het trio zoals gemeld met een Ford GT in de GTE-Am-klasse, waarbij Riley Motorsports eveneens de inzet voor zijn rekening zal nemen.

Tekst: René de Boer (vanuit Sebring, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Gehuld in Baskische baretten in het paars en met sjaaltjes in oranje en roze om de nek, samen de bedrijfskleuren van Wynn's, verschenen teambaas Bill Riley en rijders Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Felipe Fraga op het podium in het perscentrum van Sebring om het nieuws van de Wynn's-sponsoring voor Le Mans aan te kondigen. "Ik had al tegen ze gezegd: 'Geef mij maar een oranje sjaaltje, dat is onze nationale kleur. Dat roze zag niet zo zitten", grapte Jeroen Bleekemolen na afloop van het officiële gedeelte.

190314 Jeroen LM interview
Jeroen Bleekemolen werd ook geïnterviewd door Nate Siebens voor het IMSA-tv-kanaal

In de IMSA-serie kwam de Mercedes-AMG in Wynn's-Kleuren in januari in Daytona voor het eerst in actie en de reacties van fans waren meteen bijzonder positief. "Het is nog niet helemaal bekend hoe de Ford voor Le Mans er precies uit gaat zien, maar de eerste ontwerpen die ik heb gezien, zien er fantastisch uit", zegt Bleekemolen enthousiast. "Ik denk dat dit echt een populaire auto gaat worden die de aandacht trekt en waarvan heel wat schaalmodellen verkocht gaan worden!"

Over zijn kansen met de Mercedes-AMG dit weekeinde in Sebring is Bleekemolen niet al te positief: "We hebben een één millimeter kleinere restrictor gekregen en een verhoging van het minimumgewicht met tien kilo, dus dat schiet niet echt op. Vorig jaar gingen we wel goed hier, toen eindigden we als derde, achter een Lamborghini en een Ferrari, maar nu heeft Lamborghini met de Evo een andere motor en een andere aero, en werd ook de BOP voor de Ferrari gunstiger, terwijl wij benadeeld worden. Dat snapt eigenlijk niemand. Maar goed, er kan nog veel gebeuren, er wordt regen voorspeld voor zaterdag, dus laten we eerst maar eens kijken hoe de race uitpakt."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet