Diversen

Div: Countdown 24U Nürburgring begonnen

Voor het grootste autosportevenement in Duitsland is het aftellen begonnen. Want op 22/23 juni a.s. staat de legendarische Nordschleife weer volledig in het teken van het grootste racespektakel dat Duitsland rijk is.

2019 24U Winnaar 2018

Tekst en Foto  Willem J. Staat

Countdouwn 24U Nürburgring begonnen
Voor de 47e editie van 24U Nürburgring worden ruim 200.000 fans op langste en meest spectaculaire baan ter wereld verwacht. Ruim 160 voertuigen zullen 24U lang om de fel begeerde trofee in de lange-afstandssport strijden. In het voorprogramma is ook het FIA WTCR met drie sprintwedstrijden opgenomen. Daarnaast zijn er op en naast de baan vele hoogtepunten fans, rijders en officials. Er zijn nu al kaarten voor 24U Nürburgring in de voorverkoop die in de Onlineshop van eventimsports.de over de Homepage van de Nürburgring GmbH te verkrijgen zijn. Op de website www.24h-rennen.de kunt U alle informatie vinden.

Het ADAC Total 24H-Rennen bevindt zich voor het autosportseizoen 2019 onder een goed voorteken. Talrijke teams hebben al ingeschreven of hun deelname aangekondigd. De concurrentie maakt dit jaar jacht op de Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing welke de 46e editie op zijn naam wist te schrijven. Het team dat uit de omgeving van de Nürburgring afkomstig is, is met zes overwinningen recordhouder. Een aantal teams wil graag dit team in de Hall of Fame opvolgen. Verschillende BMW en Porsche teams hebben hun deelname aangekondigd evenals enkele Nissan teams. Ook Audi en Mercedes Teams zullen in 2019 weer tot de kopgroep behoren.

De Scuderia Glickenhaus heeft eveneens haar terugkeer aangekondigd. In 2017 pakte het privé-team de pole en ook dit jaar wil het team er met de spectaculaire SGO03C weer om de kop strijden. Veel privé-teams hebben inmiddels hun jaarprogramma al aangekondigd. De teams van Bonk Motorsport, Mühlner Motorsport en Ring Racing zullen dit jaar ook veel actie in de kleine klasses zorgen. De eerste pole van 2019 ging aan het team van skateboard legende Titus Dittman. Die schreef als eerste zijn gifgroene Dodge Viper in november 2019 in.

Veranderde kwalificatiemodus
Gedurende de wintermaanden hebben de organisatoren van de ADAC Total 24 Uurswedstrijd fijntuning in het reglement bedreven en de kwalificatiemodus behoorlijk veranderd.Door een revolutie in de timing op de Ring worden voor de topgroep van de GT's en SPX auto's de gemeten tussentijden in bepaalde sectoren op de Nordschleife theoretische wedstrijdronden vastgesteld en vergeleken.

Daardoor rukken 80% van de topteams en 80% van de privéteams op naar single qualifying. En die krijgen nu ook de kans om voor de pole te gaan. Door deze modus is het niet meer mogelijk om aan "sandbagging" te doen en de Balance of Performance te beïnvloeden. De rondetijden voor 24U Nürburgring worden vastgesteld bij de drie voorgaande VLN-wedstrijden en de kwalifcatiewedstrijd op 19 mei a.s.

Voorprogramma
Met de komst van titelsponsor Total zijn ook de hoofdsponsoren veranderd. In het voorprogramma staan de FIA WTCR, de ADAC 24H Classic die drie uur duurt, de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. Tevens een RCN evenement op de donderdag op de Nordschleife. Op vrijdagavond is er tevens een fanparty en de traditionele Falken Drift Show op het Müllenbach gedeelte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet