V8 Supercars

V8 Supercars: Daniel Ricciardo maakt kennis met Nissan Supercar

Daniel Ricciardo maakte vandaag op Calder Raceway voor het eerst kennis met een Supercar. Een activiteit die door Castrol als gemeenschappelijke sponsor van zowel Rick Kelly als Ricciardo werd mogelijk gemaakt.

2019 Kelly Ricciardo

Rick Kelly legt de geheimen van de Nissan Supercar aan F1 coureur Daniel Ricciardo uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Kelly Racing

Daniel Ricciardo maakt kennis met Nissan Supercar
Voor Ricciardo was het de allereerst kennismaking met een Supercar volgens de huidige specificaties. Onder werkelijk koude omstandigheden maakte de F1 rijder eerst als bijrijder van Kelly kennis met de Nissan. Hoewel de Supercar en F1 twee totaal verschillende racebeesten zijn was de zevenvoudige GP winnaar behoorlijk onder de indruk van de performance van de auto.

Ricciardo dit weekend uitkomend voor het F1 Team in de Australische Grand Prix: "Prachtig, werkelijk goed. Ik verwachtte ook dat het goed zou zijn. Het is niet dat ik het niet verwachtte. Maar eigenlijk heb ik nog nooit in een serieuze raceauto met een dak erop gereden. Het waren altijd eenzitters. Ik wist dus niet wat ik moest verwachten.

Op het eind van de dag is het gewoon Top Level Racing. Het is anders dan de eenzitters, de snelheid en de natuur van de auto. Maar het is de top van de toerwagenracerij. Alles is anders ook de car control.Ik heb altijd wel van de Supercars gehouden. Zeker vanwege het close racen met een beetje duw werk. En het is nogal cool om dit op deze snelheden te kunnen beoordelen. Met de F1 doen we ook aan close racing maar een beetje duw werk kun je met deze auto's niet doen, want die zijn wat fragieler gebouwd. Maar "pushing bumpers" met meer dan 320 kph is genieten toch?"

2019 Cockpit Een paar indrukwekkende rondjes op Calder Raceway.

Rick Kelly was behoorlijk onder de indruk van Ricciardo's capaciteiten. Rick Kelly: "Als je voor de eerste keer naast een rijder zit dan bekritiseer je een beetje. Voor mij was dit hier niet het geval. Ik heb naar zijn input gekeken en er nog wat van geleerd ook. Hij ging gebruiksvriendelijk met de auto om, schakelde op het juiste moment etc. Hij veranderde zijn input dan ook elke ronde en om dit als getuige naast hem mee te maken was erg bijzonder. Die naam zou ik graag in oktober op de naam van de auto hebben. Maar dan is Daniel niet de co-rijder maar ik."Eigenlijk noemde Kelly Ricciardo een robot.In het kader van de F1 in Melbourne komen de Supercars komend weekend voor de Melbourne 400 viermaal in actie

2019 Actie
Mocht Ricciardo de F1 verlaten dan wordt dit zeker zijn toekomst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet