Formule 3

Liam Lawson debuteert met MP Motorsport in FIA F3

mp lawson f3

Liam Lawson, de kersverse kampioen in de Toyota Racing Series, heeft bij MP Motorsport getekend voor zijn debuutseizoen in het vernieuwde FIA F3-kampioenschap. De coureur uit Nieuw-Zeeland koos voor het Nederlandse team na een zeer succesvol seizoen in het Duitse F4-kampioenschap.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Vorig jaar sloot de 17-jarige coureur uit Pukehoke een zeer sterk seizoen in het ADAC F4-kampioenschap af met de tweede plaats in de eindrangschikking, als optelsom van drie overwinningen, 11 podiumplaatsen en twee pole positions. In het winterseizoen keerde Lawson vervolgens terug naar zijn thuisland om de titel te veroveren in de vermaarde Toyota Racing Series. Ondanks de sterke tegenstand verzamelde Lawson vijf overwinningen, 11 podiumplaatsen, vier poles en vijf snelste ronden op weg naar het kampioenschap. Deze fenomenale prestatie leidde tot zijn opname in het Red Bull Junior-programma.

Lawson promoveert nu samen met MP Motorsport naar de FIA F3. De Nieuw-Zeelander gaat daar deel uitmaken van een getalenteerde rijdersbezetting met onder meer de Nederlander Richard Verschoor en de Fin Simo Laaksonen.

"Het is geweldig nieuws dat ik bij MP Motorsport aan mijn eerste jaar in de FIA F3 mag beginnen", aldus Lawson. "Ik kijk er erg naar uit om tijdens Grand Prix-weekenden voor volle tribunes te mogen rijden – dat wordt een heel nieuwe ervaring! MP is een geweldig team, ze zijn heel gastvrij geweest. Bovendien hebben ze eerder met succes samengewerkt met Red Bull-juniors, dus ik ben ervan overtuigd dat we samen iets goeds kunnen laten zien."

"We zijn er trots op dat Liam in 2019 deel uitmaakt van ons F3-team", aldus MP's teammanager Sander Dorsman. "Liam was ronduit indrukwekkend in ADAC F4 en de manier waarop hij zijn TRS-titel in Nieuw-Zeeland behaalde, was simpelweg sensationeel. Samen met Richard en Simo hebben we nu drie coureurs die in staat zijn om regelmatig op het podium te verschijnen – en dat is precies ons doel."

Lawson maakte zijn autosportdebuut in 2017. In dat jaar werd hij tweede in het Australische F4-kampioenschap met vijf overwinningen, 12 podiums, één pole en één snelste ronde. Het jaar erop kwam hij naar Europa voor zijn sterke seizoen in de Duitse Formule 4. Een eenmalige verschijning in het Aziatische F3-kampioenschap in november 2018 leidde bovendien tot het perfecte resultaat: drie overwinningen, poles en snelste rondes uit drie races.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet