Formula 4

Nicolas Baert rijdt in Spaans F4-kampioenschap voor MP Motorsport

mp baert f4

De jonge Belg Nicolas Baert heeft voor MP Motorsport gekozen voor zijn eerste volledige jaar in de autosport. De 17-jarige coureur doet voor het Nederlandse team een aanval op het Spaanse Formule 4-kampioenschap.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Baert promoveert vanuit de karts naar de Formule 4 en hoopt in de voetsporen te treden van zijn landgenoot Amaury Cordeel, die in 2018 de Spaanse F4-titel veroverde, óók met MP Motorsport. Tijdens zijn debuutseizoen krijgt Baert begeleiding van oud-coureur Kurt Mollekens, tevens de voormalig teambaas van de Belgische renstal KTR.

In december testte Baert al voor MP Motorsport op de circuits van Valencia en Barcelona. Hij voegt zich bij Glenn van Berlo, Tijmen van der Helm en Rafael Villanueva, die gelijktijdig werden aangekondigd als F4-coureurs voor MP Motorsport.

"Ik kan me geen beter team voorstellen dan MP Motorsport om mijn eerste jaar in de autosport mee te beginnen", aldus Baert. "Hun palmares in de Formule 4 zegt genoeg: er is geen seizoen voorbijgegaan zonder titel. Natuurlijk hoop ik Amaury op te volgen als Spaans kampioen. Het zou mooi zijn om die titel opnieuw naar België te halen."

"We heten Nicolas van harte welkom in ons team", zei Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "De eerdere testen hebben ons het vertrouwen gegeven dat we met Nicolas een sterke troef in handen hebben voor het Spaanse F4-kampioenschap. We gaan ervoor!"

Baert maakte in 2018 zijn autosportdebuut bij Comtoyou Racing, het WTCR-team dat onder leiding staat van zijn vader Jean-Michel Baert. Voor Comtoyou nam hij deel aan enkele races van de VW Fun Cup. Tegelijk kartte Baert in de X30 Senior-klasse van de IAME Euro Series en daarnaast de Belgische, Franse en Benelux-kampioenschappen van IAME.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet