Belcar

Div: Vlaams Dopingtribunaal bevestigt schorsing Anthony Kumpen

Anthony Kumpen

Volgens het Nederlandstalige Belgisch dagblad 'Het Belang van Limburg' heeft Anthony Kumpen het hoger beroep tegen zijn dopingschorsing verloren. De veelvoudig Belcar en NASCAR Whelen Euro Series kampioen werd afgelopen augustus tijdens de 24U van Zolder betrapt op het gebruik van dexedrine en begin januari voor vier jaar geschorst. Eind februari ontkende Kumpen het gebruik nog en gaf hij aan in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Het Vlaams Dopingtribunaal ging echter niet mee in de verdediging van Kumpen en bevestigde nogmaals de uitspraak van de Disciplinaire Commissie voor Breedtesporters en Begeleiders van 8 januari 2019, waarin Kumpen werd uitgesloten van competitie tussen 14 september 2018 en 14 september 2022. Na de uitspraak werden ook de RACB en het Wereldantidopingagentschap (WADA) geïnformeerd, waardoor de schorsing wereldwijd geregistreerd staat en Kumpen dus ook niet in bijvoorbeeld Amerika zal kunnen rijden.

Kumpen heeft tot dusver niet gereageerd op de bevestiging van zijn schorsing. De 40-jarige Belg zou zijn schorsing eventueel nog via het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne kunnen aanvechten of via de Raad van State - mochten er procedurefouten zijn gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet