GT

GT: Callaway wil de titel met Kirchhöfer/Pommer in ADAC GT Masters

Callaway wil in 2019 de titel met Marvin Kirchhöfer en Markus Pommer behalen. Markus Pommer werd gisteren als nieuwe rijder bij het team gepresenteerd.

Pommer Kirchhofer
Marvin Kirchhöfer(l) en Markus Pommer(r) hopen voor 2019 de titel voor Callaway Competition te behalen.

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

Callaway wil de titel met Kirchhöfer/Pommer in ADAC GT Masters
Marvin Kirchhöfer maakte in 2018 voor het eerst deel uit van het team van Callaway Competition en behaalde samen met Daniel Keilwitz van alle rijderscombinaties het meeste aantal overwinningen. In de eindstand van het kampioenschap eindigden zij als derde. Kirchhöfer die ook bij R-Motorsport onder het contract staat, kreeg van zijn team toestemming om in de ADAC GT Masters uit te komen. Marvin Kirchhöfer: "Ik heb mij het afgelopen jaar bij Callaway Competition zeer goed thuis gevoeld. Helaas kwamen we voor de titel te kort. Daarom verheug ik me op het nieuwe seizoen met een nieuwe aanval op de titel. Hoewel het een moeilijke opgave zal worden ben ik bereid om hier alles voor te geven. Ik denk dat ik met Markus een goede teamcollega heb en dat wij vanaf het begin vooraan mee kunnen rijden. Wij zijn beide hoog gemotiveerd."

Markus Pommer behaalde het afgelopen seizoen twee overwinningen en maakte zelfs tijdens de finale in Hockenheim nog kans op de titel. De uit Neckarsulm afkomstig Pommer stapt nu over naar het team van Callaway Competition en vervangt ADAC GT Masters recordwinnaar Daniel Keilwitz die zoals bekend na negen jaar naar een ander team is overgestapt. Markus Pommer: "Mijn doel is het om samen met Marvin de titel te behalen. Callaway heeft in het verleden bewezen dat zij daar bijna altijd toe in staat zijn. Sinds meerdere jaren heb ik contact met het team dat overigens niet ver van mijn woonplaats haar thuisbasis heeft. Dit jaar is het gelukt om een gemeenschappelijk pakket samen te stellen."

Teamchef Mike Gramke blikt optimistisch in de toekomst. "Het team is voor het komende seizoen goed voorbereid en heeft met Markus Pommer de gewenste kandidaat kunnen binnenhalen. Ik ben ervan overtuigd dat de rijders zeer snel op elkaar zijn ingespeeld en dat wij direct van Oschersleben in de aanval kunnen gaan. Vorig seizoen waren we tot aan de laatste wedstrijd titelkandidaat. En dit willen wij ook weer dit seizoen bevestigen. Als het gehele team vanaf de eerste tot de laatste wedstrijd geconcentreerd werkt, ben ik ervan overtuigd dat er nog meer inzit dan vorig seizoen."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet