Formula 4

Formule 4: Karttalent Tijmen van der Helm debuteert in F4 met MP Motorsport

Tijmen vd Helm

De jonge Nederlandse kartsensatie Tijmen van der Helm begint zijn autosportcarrière bij MP Motorsport. De net 15-jarige coureur uit Den Hoorn gaat in 2019 in de Spaanse Formule 4 rijden voor het team uit Westmaas.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotogrfie: PR

De karter die in 2017 opzien baarde door met het familieteam de Grand Finals van de Rotax Max-junioren op zijn naam te schrijven, maakt na één jaar in de OK-karts al de overstap naar de autosport. In dat jaar nam hij deel aan het DKM, de WSK Masters Series en het CIK-FIA EK. Op het WK aan het eind van het seizoen eindigde hij als tiende, ondanks het feit dat hij 2018 vooraf als een leerjaar omschreef.

Van der Helm warmde zich deze winter al op door deel te nemen aan geselecteerde races van het F4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarbij liet hij meteen een zege, drie podiumplaatsen en een snelste ronde noteren.

"Ik heb enorm veel zin in mijn eerste jaar in de autosport", zegt Van der Helm. "Door de races in Abu Dhabi en Dubai heb ik de smaak flink te pakken. De winnende afsluiting in Dubai kon natuurlijk niet mooier. Die lijn hoop ik met MP door te trekken naar het reguliere Spaanse F4-seizoen."

"Wat goed is, komt snel", vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. "En dat geldt ook voor Tijmen. De afgelopen paar jaar heeft hij ons vaak verbaasd met wat hij op de kartbaan heeft laten zien. Met zijn talent en snelheid is hij klaar voor de overstap naar de autosport. We kunnen niet wachten om hem een auto te geven waarmee hij opnieuw kan winnen."

Van der Helms eerste kartsucces kwam in 2013, toen hij Nederlands kampioen bij de Cadets werd. Na twee seizoenen in de Rotax Minimax met diverse poles en podiums werd Van der Helm in 2016 tweede in het NK Rotax Junior. In 2017, zijn eerste internationale seizoen, won Van der Helm het Nederlands, Europees én wereldkampioenschap Rotax Max en werd hij vice-wereldkampioen in de CIK-FIA Karting Academy Trophy.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet