Formula E

Formule E: Succesvolle eerste rollout voor Neel Jani

Gisteren heeft Porsche-fabrieksrijder Neel Jani (CH) de eerste succesvolle testkilometers op Weissach afgelegd. De eerste indrukken waren meer dan positief.


2019 Jani 2
Eerste testkilometers van Neel Jani op Weissach.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Succesvolle eerste rollout voor Neel Jani
Ter voorbereiding van de deelname aan het ABB FIA Formule E kampioenschap heeft Neel Jani gisteren in Weissach de eerste meters afgelegd. Voor Porsche betekent dit een belangrijke mijlpaal in de weg naar hun deelname aan het kampioenschap in 2019/2020. De allereerste test met de volledig nieuwe Porsche powertrain kende een probleemloos verloop. Het leverde voor de toekomst al waardevolle bevindingen op ter voorbereiding van de eerste Formule E wedstrijd later dit jaar."

Fritz Enzinger (Vice President Porsche Motorsport): "De nieuw ontwikkelde Porsche powertrain heeft zijn vuurdoop doorstaan. Voor iedereen die bij het project betrokken was een belangrijke dag. Heel veel dank aan iedereen die de afgelopen maanden hart en ziel in het project gestoken hebben. Voor onze deelname aan het ABB FIA FE kampioenschap hebben wij nog veel werk voor de boeg maar de eerste belangrijke stap is nu genomen. Nu zullen we ons volledig concentreren aan het vertrouwd maken van de specifieke uitdagingen van de Formule E"

Neel Jani: "Ik ben er erg trots op om voor de eerste maal met onze Formule E raceauto gereden te hebben. Het was niet alleen een grote eer maar ook erg opwindend. Wij hebben baanbrekend werk verricht. Voor mij persoonlijk een fantastisch gevoel. Gedurende de rollout hebben we zeker niet tot aan de limit gepusht. Een fantastisch gevoel dat iedereen binnen het team voelt. De auto en de powertrain lieten voor de eerste maal een zeer goede indruk achter. Kan nauwelijks wachten."

Martin Huneke (Techisch Projectleider): " De ontwikkeling van een Formule E auto die volledig is gestroomlijnd voor efficiëntie en lichtgewichtconstructie is voor ons team van ingenieurs een geweldige uitdaging. Wij kregen kippenvel toen we de auto voor het eerst zagen. In vergelijking met de productieontwikkeling liggen de eisen qua efficiëntie en gewicht van de aandrijflijn in de Formule E op een geheel ander niveau. Nu zullen we de limiet stap voor stap benaderen. Dit is essentieel om het in de Formule E werkelijk te kunnen maken."


2019 Jani1

Neel Jani in volle actie op Weissach.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet