Formula E

Formule E: Formule E keert in 2020 naar Londen terug

Het FIA Formule E kampioenschap keert na enkele jaren afwezigheid in 2020 weer naar Londen terug. Een 2,4 lang parcours dat in de Londen Docks wordt uitgezet en gedeeltelijk ook nog eens bij ExCel indoor gaat.

2019 Londen Docks

Tekst Willem J. Staat
Foto's Fia Formule E

Formule E keert in 2020 naar Londen terug
Het FIA Formule E kampioenschap sluit het seizoen 2020 met een double header in de Londen Docks af. Het circuit dient alleen nog door de FIA Motorsport Council gehomologeerd te worden.

ExCel heeft een meerjarig contract met het FIA FE kampioenschap getekend. Het betekent de terugkeer van ongeëvenaard racen en City Entertainment in het hart van Londen. Een vooraanstaande markt voor elektrische voertuigen en de invoering van schone mobiliteit.

Alejandro Agag: " Ik ben erg verheugd om het ABB FIA Formule E kampioenschap weer terug naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Elk vooraanstaand kampioenschap zou graag een wedstrijd in Londen willen organiseren. Gedurende geruime tijd is dit onze wens geweest en nu hebben wij een thuis gevonden in de Royal Dock bij ExCel Londen. In het Verenigd Koninkrijk beschikken wij over goed geïnformeerde en gepassioneerde fans. Dit evenement draagt bij aan een fantastische sportzomer. Een evenement van wereldklasse waar de Londenaren trots op kunnen zijn. Voor Londen dient het tevens als een sterke boodschap om de luchtvervuiling in de binnenstad om schonere technologieën en elektrisch duurzame mobiliteit te promoten."

Jeremy Rees, CEO van ExCel Londen: "Het is een grote eer om 's werelds allereerste in- en outdoor wedstrijd naar ExCel Londen en de Royal Docks te mogen verwelkomen. De evenementen bij ExCel zijn goed en Londen biedt de perfecte achtergrond voor wereldwijde entertainmerken zoals de Formule E. Wij verheugen ons erop om met de Formule E nauw samen te mogen werken en de veelzijdigheid van onze locatie te mogen demonstreren en daarmee ook een unieke ervaring voor coureurs en toeschouwers te creëren. Het organiseren van dit evenement is ook nauw afgestemd op onze visie om een duurzame locatie in het hart van één van de meest opwindende bestemmingen en best verbonden steden ter wereld te creëren."

David Richards van de MSA(Motor Sports Association) "Ik ben zeer verheugd over de terugkeer van de Formule E naar Londen. Deze innovatieve raceserie wordt door de fans uit het gehele land verwelkomd."

2019 Track Londen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet