GT

GT: Nieuws van Aston Martin, BMW en Mercedes-AMG

190226 Aston Martin
Garage 59 en R-Motorsport komen met de Aston Martin Vantage GT3 in actie

Het duurt nog zo'n anderhalve maand voordat het Europese Blancpain-GT-seizoen van start gaat in Monza, maar links en rechts worden er steeds meer rijdersplaatsen ingevuld. Daarmee neemt het startveld allengs vorm aan. Nadat vorige week al de bezetting bij Bentley duidelijk werd, volgde nu Aston Martin, waar de teams Garage 59 (ex-McLaren) en R-Motorsport de belangen in de Blancpain-serie verdedigen. Daarnaast is er nieuws van het GT-front bij BMW en Mercedes-AMG. AUTOSPORT.NL praat u bij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dat het niet meer zo boterde tussen het Britse Garage 59-team van Andrew Kirkaldy en McLaren was al langer bekend. Nu werd daarvan ook de uiterste consequentie zichtbaar, want Garage 59 maakte de overstap naar Aston Martin. Het is de bedoeling dat de renstal twee Vantage GT3's zal inzetten in de Blancpain GT Series Endurance Cup alsmede een auto in enkele wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge. Vandaag begint het team aan een tweedaagse test op het circuit van Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, waar Chris Goodwin, Andrew Watson en Jonny Adam in actie zullen komen. De volledige rijdersbezetting wil het team op een later tijdstip aankondigen. Grappig: het team ontleent, zoals het ook in zijn persbericht schrijft, zijn naam aan het startnummer van de McLaren F1 die in 1995 de 24 Uur van Le Mans won, maar geeft na de overstap naar Aston Martin een nieuwe 'spin' aan het verhaal door te verwijzen naar 1959, het jaar waarin het merk uit Newport Pagnell de klassieker aan de Sarthe won.

Het Zwitserse R-Motorsport, dat vorige week al zijn plannen voor de deelname onder licentie van Aston Martin aan de DTM ontvouwde, blijft ook actief in de Blancpain GT Series, waarin het vorig jaar al sterk voor de dag kwam. De Vantages zullen worden ingezet in alle tien de Europese Blancpain-evenementen, dus zowel de voormalige Sprint Cup, die nu als Blancpain World Challenge Europe door het leven gaat, als de Endurance Cup. Voor de sprintwedstrijden komen Marvin Kirchhöfer en ex-BMW-junior Ricky Collard uit in de Pro-klasse, Aaro Vainio en Hugo De Sadeleer rijden in de Silver Cup. In de endurance-races zijn er twee Pro-auto's voor respectievelijk Alex Lynn, Jake Dennis en Marvin Kirchhöfer alsmede Maxime Martin, Matthieu Vaxivière en Matt Parry. Naast deze genoemde teams zet R-Motorsport voor de Total 24 Hours of Spa een derde auto in voor Ricky Collard, Hugo De Sadeleer en Ferdinand Habsburg.

190226 Yelloly
Nick Yelloly, afkomstig uit de Porsche-merkencups, is nu BMW-fabrieksrijder

Nadat de zojuist genoemde Ricky Collard en de Duitsers Nico Menzel en Dennis Marschall door BMW eind vorig jaar zonder al teveel plichtplegingen waren gedumpt als junioren, heeft het Beierse merk met de Brit Nick Yelloly toch weer een nieuwe fabrieksrijder aan het kader toegevoegd. Vorig jaar reed Yelloly al wat GT-races met BMW en nam hij ook deel aan de DTM Young Driver Test. Dit seizoen komt hij uit voor AAI Motorsports in het China GT Championship en zal hij nog nader aan te kondigen andere races voor BMW rijden.

190226 AKKA ASP
Sterke bezetting voor de #888 van AKKA-ASP met Marciello/Abril plus Michael Meadows

Bij de aankondiging van de Bentley-rijders voor 2019 constateerden we al het ontbreken van Vince Abril, en nu is het ook duidelijk wat de Fransman gaat doen: hij vond onderdak bij het eveneens Franse team AKKA ASP van Jerôme Pollicand voor de Blancpain GT Series. Hij zal een duo vormen met Raffaele Marciello, waarbij ze voor de lange-afstandsraces versterking krijgen van de Brit Michael Meadows. Daarmee geldt het team nu al als een van de favorieten voor titelsucces. Evenals in de voorgaande jaren zal AKKA ASP meerdere auto's inzetten, namen van andere rijders worden op een later tijdstip aangekondigd.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet