TCR Series

WTCR: KCMG met Honda-fabriekssteun en coureurs Monteiro en Tassi in FIA WTCR

190227 WTCR Monteiro
Tiago Monteiro is naar eigen zeggen weer fit voor een volledig seizoen

Het inzetten van twee verschillende merken door één team lijkt in de GT3- en TCR-competitie steeds meer gemeengoed te worden. De volgende renstal in de rij is KCMG uit Hongkong, dat naast de activiteiten met Nissan in de Intercontinental GT Challenge nu als officieel team voor Honda in het FIA WTCR is bevestigd. Net als het Duitse Allinkl.com-Münnich Motorsport, dat al eerder werd aangekondigd, zet ook het Aziatische team twee Civic TCR's in. Rijders zijn de Portugese Honda-fabrieksrijder Tiago Monteiro en de jonge Hongaar Attila Tassi.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

190227 WTCR Tassi
Attila Tassi bestuurt de tweede KCMG-Civic in het FIA WTCR

De TCR-racerij is voor KCMG niet nieuw: vorig jaar al was het team van Paul Ip met Honda Civic TCR's actief in de TCR Europe, waarin het gelijk in het eerste seizoen de kampioenstitel bij de teams won. Ook beleefde KCMG een tweetal gastoptredens in het FIA WTCR, waaraan nu met de aanstelling als fabrieksondersteund team van Honda een officieel vervolg gegeven wordt. KCMG werd als team in 2007 opgericht en behaalde sindsdien tal van successen. Het belangrijkste wapenfeit is zonder twijfel het winnen van de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans in 2015, maar ook in Azië werden vele overwinningen met formulewagens en GT's behaald.

190227 WTCR Monteiro portret

Oud-Formule 1-coureur Tiago Monteiro (foto boven) beleefde medio 2017 een zwaar testongeval, toen hij, destijds als leider in de tussenstand van de WTCC, in Barcelona hard de muur in ging. De Portugees was ruim een jaar uitgeschakeld, maar maakte vorig jaar tijdens de WTCR-race in Japan zijn comeback en is nu naar eigen zeggen klaar voor een volledig seizoen. Attila Tassi (foto onder), pas 19 jaar jong, maakte na een seizoen in een Hongaarse merkencup in 2016 zijn debuut in de TCR International, die hij een jaar later als tweede in de eindstand afsloot.

190227 WTCR Tassi portret

Reacties

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 25 februari 2019 17:57

  Helaas betekend dat waarschijnlijk het afscheid van Tom Coronel in het WTCR meeste line ups zijn wel bekend hopelijk zien we Tom in andere raceklasse’s aan de start

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 25 februari 2019 18:13

  Watch this space ;)

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 25 februari 2019 18:51

  Coronel waarschijnlijk met een Cupra van het Belgische Comtoyou team.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 25 februari 2019 18:52

  Leuk dat Tassi terug is op het hoogste niveau.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet