GT

IGTC: Bentley verdubbelt de inzet voor Total 24 Hours of Spa

190222 Bentley
Bentley zet in totaal vier Continental GT3's in tijdens de Total 24 Hours of Spa

Bentley, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert, pakt de zaken serieus aan voor de Total 24 Hours of Spa, het seizoenshoogtepunt van de Intercontinental GT Challenge en de Blancpain GT Series, eind juli. In plaats van de twee auto's van vorig jaar brengt het merk uit Crewe nu vier Continental GT3's aan de start, die zoals gebruikelijk worden ingezet door het fabrieksteam M-Sport. Bij het rijderskader heeft Bentley zich aanzienlijk versterkt en heeft naast de eigen klantenteams vooral gewinkeld bij Nissan, waar het Academy-programma en de samenwerking met het RJN-team geen voortzetting vond. Zo werden oud-Academy-winnaars Lucas Ordoñez en Alex Buncombe aan het Bentley-team toegevoegd. Een interessante aanvulling is ook de 'Finse Belg' Markus Palttala, terwijl vanuit de gelederen van Bentley-klantenteams Callum Macleod en Seb Morris, alsmede Rodrigo Baptista aan het fabrieksteam werden toegevoegd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De reguliere bezetting van de M-Sport-Bentleys voor de Intercontinental GT Challenge zagen we drie weken geleden op het circuit van Bathurst al aan het werk. Steven Kane, Jordan Pepper en Jules Gounon rijden ook in Spa met het startnummer 107, terwijl Andy Soucek en Maxime Soulet in de nummer 108 aan de start komen. Opmerkelijk is het aangekondigde vertrek van Vincent Abril. "Hij heeft besloten om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden voor de volgende stap in zijn carrière", aldus het persbericht van Bentley. Brian Gush, de sportdirecteur van het Britse merk, zegt: "Vince was een model-Bentley Boy, een uitstekend voorbeeld van ons proces om getalenteerde rijders ons klantenprogramma te laten doorlopen. Hij heeft zich ontwikkeld tot een complete rijder met voldoende snelheid en we kijken ernaar uit om op het circuit nu met hem te strijden." Wie naast Soucek en Soulet de opengevallen plek in de nummer 108 gaat innemen, is nog open.

Lucas Ordoñez, Alex Buncombe en Markus Palttala rijden in Spa met de Bentley onder het nummer 109, terwijl Callum Macleod, Seb Morris en Rodrigo Baptista met de nummer 110 in actie komen. Macleod en Morris reden eerder me de vorige generatie van de Continental GT3 voor het Britse team Parker Racing, terwijl Baptista in de Pirelli World Challenge in de VS uitkwam met de Bentley van het team K-Pax. "Callum, Seb en Rodrigo hebben allemaal uitstekende prestaties voor hun Bentley-klantenteams geleverd en zoals gebruikelijk kijken we eerst binnen onze grote familie bij het selecteren van nieuwe rijders voor de belangrijkste races", aldus sportdirecteur Brian Gush. "Alex, Lucas en Markus brengen een nieuwe dimensie in het team en hebben hun kwaliteiten in belangrijke GT3-races al bewezen. We willen ze de komende weken en maanden allemaal laten rijden in de voorbereiding op Spa, terwijl we ook onze keuze voor de laatste plek in ons kader van twaalf rijders zullen maken."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 23 februari 2019 17:39

  @René de Boer is er al iets meer bekend of de 9 uur van Kyalami? https://en.wikipedia.org/wiki/Kyalami_9_Hours

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 23 februari 2019 19:42

  Kyalami staat officieel op de kalender, 21-23 november (een week na Macau, maar waarschijnlijk gelijktijdig met een geplande gecombineerde DTM/Super-GT-race op Fuji, dus ik vermoed dat ik dan daar ben). Het wordt het eerste internationale evenement op Kyalami sinds decennia, MotoGP reed er voor het laatst in 1992 en de F1 voor het laatst in 1985.

  • 1
  • 0
   
  ace1 24 februari 2019 10:57

  Wellicht is dan een van jouw collega's aanwezig bij de 9 uur van Kyalami?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet