DTM

DTM: DTM Zolder moet circuit terug op de internationale autosportlandkaart zetten

Vandaag vond in het Belgische Hasselt ter gelegenheid van de DTM wedstrijd op 17-19 mei a.s. in de statige gouverneurswoning van de gouverneur van de Belgische Provincie Limburg de officiële persconferentie voor het evenement plaats.

2019 Vosse VDP
Oud gedienden Vincent Vosse en Eric v.d. Poele schudden de hand op de komst van de DTM. 

Tekst en Foto's Willem J.Staat

DTM Zolder moet circuit terug op de internationale autosportlandkaart zetten
De gouverneur van de Belgische provincie Limburg had de media en betrokkenen van circuit Zolder persoonlijk uitgenodigd.

Gouverneur Herman Reynders opende de persconferentie dat het terughalen van de DTM naar Zolder de hoogtepunten van het verleden moet herleven. Na de sluiting van Ford Genk klimt de provincie nu met dergelijke economische impulsen voor de betrokken provincie behoorlijk uit het dal. "We spreken iets trager. We zeggen ich in plaats van ik, het lijkt soms een beetje Duits maar in de racerij gaat het er oerendhard aan toe en dit moet een hoogtijdag voor de Belgische autosport worden. Het betekent de thuiskomst van de DTM" aldus Reynders.

2019 Herman Reynders
Provincie gouverneur Herman Reynders legt uit hoe waardevol de komst voor de Belgische Provincie Limburg is.

Ook Circuit Zolder klimt na enkele magere jaren weer uit het dal verklaarde General Manager Jacques Heynen "We hebben nieuwe investeerders en de weg teruggevonden. Niet alleen met de autosport maar ook op cycling events. De DTM moet ons terug op de kaart brengen" verklaarde dhr. Heynen voor wie het motto "Yes we can" is. Dhr. Heynen onthulde tevens dat men met de DTM overigens een driejarig contract getekend heeft.

Frederic Elsner van de DTM legde de nadruk op het feit hoe belangrijk de buitenlandse markten voor het kampioenschap zijn. Vijf wedstrijden in Duitsland en vier daarbuiten. De globale markt speelt hierin een voorname rol en het uiteindelijke doel van de DTM is om toch wereldwijd te gaan. Verder verklaarde Elsner dat de fan voor slechts 10 Euro in de paddock met diverse activiteiten enorm veel waar voor zijn geld geboden krijgt."

2019 Eric vd Poele Eric v.d. Poele kijkt met genoegen terug op zijn DTM carriere en titel in 1987. Het opende vele deuren destijds. Ook wel Tintin of Kuifje genoemd. Maar van die haardracht is weinig meer over...

Oud-coureur Eric v.d. Poele won in 1987 het DTM kampioenschap en verklaarde hoe belangrijk het winnen van die titel voor zijn verdere carrière betekende. Tijdens de E.G Trophy van het EK Toerwagens kreeg Van de Poele destijds bij Juma de kans om samen met Hans Heyer in een JUMA BMW M635 CSI een combinatie te vormen. Hoewel het duo nipt naast het podium greep bleven de resultaten van Van de Poele niet onopgemerkt. Een uitnodiging van BMW Motorsport leidde tot een contract met BMW Motorsport en de titel in 1987.

Naast RBM met BMW komt er met W-Racing Team een tweede bij. Kathleen Schuurmans van WRT legde de filosofie uit. Voor WRT betekent dit om een nog sterkere band met Audi te krijgen na de vele successen die men al in de GT wereld behaald heeft. En voor 2020 is het doel zelfs "All About winning" bij WRT.

2019 EG Trophy 1986
Foto uit het archief van collega Koen Wyckmans. De wedstrijd waarin Van de Poele definitief bij BMW opviel in 1986. Gouden tijden.

Naast de DTM, de Formula European Masters, de W-Series komen ook de Belcar en de Benelux Porsche Cup gedurende het weekend in actie.Wedstrijden als de "Bergischer Löwe" beleefden in de tachtiger en negentiger jaren gouden tijden. De top werd in 1993 met de komst van Alfa Romeo behaald. Toen noteerde men een bezoekersrecord van ruim 110.000 bezoekers. In 2002 reed de DTM voor de laatste maal op Circuit Zolder. Traditioneel was de "Bergischer Löwe" de openingswedstrijd van het Duitse kampioenschap. Voor 2019 is het de eerste buitenlandse wedstrijd van het seizoen.To

2020 Memories
Toch altijd leuk om je eigen startfoto nog eens een keer terug te zien.

De nieuwe generatie DTM auto's behaalt overigens een top van meer dan 300 km/u. Wat dit op Circuit Zolder zal zijn is nog niet bekend. Maar er zal op het weekend van 17-19 mei in ieder geval voldoende spektakel te beleven zijn.

2019 DTM Bezegeld
De komst van de DTM naar Zolder tussen Frederic Elsner(DTM), Sven Prybilla(Circuit Zolder) en Herman Reynders is definitief bezegeld.

De organisatoren hopen op een opkomst van ruim 70.000 bezoekers vanuit België, Frankrijk. Duitsland en Nederland.

2019 Audi
Gaat W-Racing Team op eigen bodem scoren?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet