DTM

DTM: Teampresentatie R-Motorsport in Niederwil

190220 R-Motorsport
Ferdinand Habsburg, dr. Florian Kamelger, Paul Di Resta, dr. Andreas Baenziger, Daniel Juncadella en Jake Dennis (vlnr)

Vanmiddag vond in de stijlvolle showroom van Aston Martin St. Gallen in het Zwitserse Niederwil de presentatie plaats van het team R-Motorsport, dat dit jaar met vier Aston Martin Vantages in de DTM zal uitkomen. De afgelopen dagen werden al de vier coureurs Paul Di Resta, Jake Dennis, Ferdinand Habsburg en Daniel Juncadella aangekondigd. Vandaag werden bij de teampresentatie nadere details uit de doeken gedaan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: R-Motorsport/Hans-Dieter Seufert

190220 R-Motorsport 2
Onthulling van de Aston Martin-sculptuur door initiatiefnemers dr. Florian Kamelger en dr. Andreas Baenziger (r.)

Bezoekers die voor de presentatie naar Zwitserland waren afgereisd, dachten bij het zien van een auto onder doek in de showroom ongetwijfeld dat ze de nieuwe Aston Martin Vantage DTM te zien zouden krijgen. Die verwachting werd niet ingelost: onder het doek kwam een kunstig gemaakt sculptuur met de basisvorm van de Vantage tevoorschijn. Het is de bedoeling dat de echte raceauto in de eerste week van maart tijdens de eerste gezamenlijke ITR-test samen met Audi en BMW in het Zuid-Spaanse Jerez in actie komt.

190220 R-Motorsport 3
vlnr Dieter Gass (Audi), dr. Andreas Baenziger, dr. Florian Kamelger (beide R-Motorsport) en Jens Marquardt (BMW)

Bij de presentatie waren ook Jens Marquardt, sportdirecteur van BMW, en zijn collega van Audi Sport, Dieter Gass aanwezig. Wolfgang Schattling, PR-man van het team, leidde de presentatie en interviewde de beide stuwende krachten achter het project, dr. Florian Kamelger en dr. Andreas Baenziger. Ook David Coulthard was aanwezig, hij sprak met de vier coureurs van het team. Een andere gesprekspartner was Hans Werner Aufrecht, wiens onderneming HWA de Aston Martins voor de DTM ontwikkelt en bouwt.

190220 R-Motorsport 4
David Coulthard (geheel rechts) en Wolfgang Schattling (links) leidden de presentatie

"Deze dag is voor onze onderneming ook van groot belang, omdat we in het openbaar kunnen laten zien, hoe ons autosportsysteem in elkaar steekt," verklaarde teambaas dr. Florian Kamelger. "Voor ons DTM-project, dat wordt doorgevoerd door Vynamic, een joint-venture van AF Racing en HWA, hebben we de ondersteuning van Aston Martin. R-Motorsport zal in 2019 vier Aston Martin Vantage DTM's onder de exclusieve licentie van Aston Martin inzetten. Ook kunnen we bij de presentatie van vandaag hier in Niederwil laten zien, dat R-Motorsport slechts een van onze R-merken is. De vier R's zijn een integraal onderdeel van onze ondernemingstrategie."

Reacties

  • 4
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 21 februari 2019 07:38

  Het is erg genoeg, maar ze hebben dus niets te presenteren. Trekken dan een doek van een niets zeggend sculptuur. We willen de wagen zien, of wordt dat nog lastig voor begin mei? Ik gun het AM van harte en ze hebben een behoorlijke stevige kluif in de bek genomen. Hoop dat ze de wagen gereed hebben en zo de DTM een impuls geven.

  • 4
  • 0
   
  René de Boer 21 februari 2019 07:55

  De auto rijdt over twee weken tijdens de eerste collectieve DTM-test in Jerez.

  • 3
  • 0
   
  Dirk 21 februari 2019 08:24

  Ook wel weer slim, ze pakken gewoon 2 PR momentjes

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 21 februari 2019 17:27

  Volgens mij is het de vraag of ze er zijn in Hockenheim, dat liet Florian Kamelger weten. Of het is een kwestie van under promis and over preform....

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet