Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen doet eerste ervaringen met Ford GT op

190219 IMSA Jeroen Ford 1
Jeroen Bleekemolen achter het stuur van de Ford GT op Sebring

Heel wat teams uit het IMSA WeatherTech SportsCar Championship testen vandaag op het circuit van Sebring, waar volgende maand de twaalf-uursrace als tweede ronde van het kampioenschap plaatsvindt. Voor Jeroen Bleekemolen is het een bijzondere ervaring, want hij rijdt, evenals teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga, de eerste meters met de ex-fabrieks-Ford GT, waarmee het trio in juni deelneemt aan de 24 Uur van Le Mans. Vanuit Florida doet Jeroen Bleekemolen verslag van zijn ervaringen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Andy Jaenen

De auto staat nog bij de trailer en onder de tent van het Ford Chip Ganassi Team, dat de Ford GT's namens het merk in de GTLM-klasse van het IMSA-kampioenschap inzet. Overal echter lopen al monteurs van Riley Motorsports rond, het team van Bill Riley dat de inzet van de Ford in Le Mans onder de vlag van Keating Motorsports zal verzorgen. Na afloop van deze test neemt Riley het runnen van de Ford, die door Ben Keating in eigendom is verworven, volledig over.

190219 IMSA Jeroen Ford 2

"Tot nu toe gaat het heel goed", bericht Jeroen Bleekemolen. "Het is een heel fijne auto om mee te rijden. Het is heel professioneel: ik ben gisteren in de simulator geweest bij Ford en het is echt ongelooflijk hoe realistisch dat is. Er zitten gewoon tien engineers mee te kijken en je merkt dat zo'n team als Ganassi echt professioneel is, echt de top van de top. Hier ook, we rijden samen met de andere fabrieksauto's en het leuke is dat we er alle drie qua tijden meteen bij zaten. Ook Ben Keating, dus we rijden gewoon tussen de fabriekscoureurs van Ford en dat is heel gaaf. Ben is nog steeds aan het groeien, het is een heel goeie vent, op en naast de baan! De auto is perfect, je merkt gewoon dat dit bijzonder is, met een team als Ganassi rijden en ook met deze auto, want het is een heel bijzonder pakket."

190219 IMSA Jeroen Ford 3
Jeroen Bleekemolen met in het midden Bill Riley

Met de samenwerking tussen Riley, Ganassi als team dat de fabrieks-Fords inzet en ook Multimatic, waar de auto is gebouwd, komen er veel connecties samen. Jeroen Bleekemolen vertelt: "Het is superleuk, Bill Riley runt de auto als engineer, samen met Tyler Hook, waarmee we ook IMSA doen. Bill heeft jarenlang Daytona gewonnen met Ganassi, maar ook GrandAm, het hele plaatje klopt gewoon! We hebben de goede mensen, we kennen elkaar goed en het werkt gewoon, dus buiten dat het qua tijden goed gaat, functioneert de rest ook allemaal. We hebben alleen maar lachende gezichten hier, dus hopelijk kunnen we dit doorzetten in Le Mans!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet