Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Formule 3: Gespot op Zolder. Masters op Zolder?

Het seizoen 2007 staat voor de deur. Gisteren waren diverse nieuwe teams, rijders en combinatie op het Belgische Zolder aan de slag. De grootste verrassing was wel de aanwezigheid van drie Topteams uit het Britse Formule 3 kampioenschap. Hoewel de Ultimate Masters gistermiddag nog niet officieel bevestigd waren lijkt de wedstrijd op Zolder kennelijk nog maar een formaliteit.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat


De Teams van Carlin Motorsport, Raikkonen Robertson en Hi Tech Racing waren in totaal met zeven Dallara 307 Mercedes bolides in België actief. Een woordvoerder van Carlin Motorsport. “Hoewel de Masters nog niet officieel bevestigd zijn, hebben wij toch besloten om naar Zolder te gaan.” De meeste teams hielden zich vooral bezig met het verzamelen van veel data, terwijl er bij Carlin Motorsport aan de auto van Sam Bird in de allerlaatste minuten nog in een recordtijd een uitlaat verwisseld werd. Geluidsnormen? Het Masters-reglement stelt dat er na een bepaalde datum niet meer op Zandvoort getest mag worden. Omdat de Masters vorige week in Nederland van de kalender gehaald zijn, hebben deze teams mogelijk van de situatie handig gebruik gemaakt.

hi_tech_jeroen

Jeroen Bleekemolen was als adviseur voor Hi Tech Racing actief

Ook aanwezig was Jeroen Bleekemolen, die als adviseur voor het team van Hi Tech Racing was aangetrokken. “Hi Tech heeft mij benaderd om hun vandaag hier een beetje te begeleiden, ik denk nu wel dat de Masters op Zolder gaan plaatsvinden” zegt Jeroen.

valeria

Groot was de verrassing dat de Topteams uit het Britse F3 kampioenschap gisteren op Zolder te zien waren

Uit het Britse kampioenschap waren Sam Bird, Alberto Valerio en Niall Breen voor Carlin Motorsport actief, terwijl Raikkonen Robertson met Stephen Jelley, Atte Mustonen en Jonathan Kennard vertegenwoordigd was. Hi Tech was met de Oostenrijker Grubmuller naar Zolder getogen. De Formule 3 professionals reden eigenlijk ondanks het drukke verkeer probleemloos hun rondjes. Alleen Kennard kampte in de laatste minuten van de training met een kapotte velg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet