Formula E

Formule E: Nieuws voorafgaand aan de race in Mexico

190216 FE News Wehrlein
Pascal Wehrlein start zijn pas derde Formule E-race vanaf de pole-position

Vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd (16.00 uur lokale tijd) start de Mexico City E-Prix, live te zien via Eurosport. Voorafgaand aan de race zet AUTOSPORT.NL wat nieuwtjes op een rij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bildagentur Kräling, PR

- Pascal Wehrlein (foto boven) start vanaf de pole-position voor de wedstrijd over 45 minuten. In de Superpole-sessie reed de Duitser bij pas zijn derde optreden in de serie een tijd van 59,347 seconden en bleef daarmee de voltallige concurrentie voor. Voor het Mahindra-team was het de eerste pole-position sinds de wedstrijd in Rome van vorig jaar. De tweede startplaats is voor Lucas di Grassi namens het Audi Sport Abt Schaeffler-team, terwijl Felipe Massa en Oliver Rowland op de tweede rij staan. BMW-rijder António Félix da Costa en E-Dams-Nissan-coureur Sébastien Buemi completeerden de top zes.

- Minder voortvarend verliep de training voor Sam Bird, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Een technisch probleem zorgde ervoor dat hij op zijn eerste ronde in de kwalificatie op de baan tot stilstand kwam, waarmee hij zonder tijd bleef en van achteraan moest starten. Zijn Virgin-teamgenoot Robin Frijns kwalificeerde zich als 17e. Daarmee was de Maastrichtenaar in ieder geval nog de best geklasseerde rijder uit de Benelux, want Jerôme d'Ambrosio en Stoffel Vandoorne starten respectievelijk als 19e en 20e. Ook voor Daniel Abt liep het niet lekker: hij verremde zich en kwam niet verder dan de 21e en voorlaatste startplaats.

190216 FE News Nasr

- In de week voorafgaand aan de race werd bekend dat de Duitser Maximilian Günther dit weekeinde niet in actie zal komen voor het Dragon-team, waarvoor hij het lopende seizoen begon. De plaats van de Duitser wordt dit weekeinde in Mexico ingenomen door de Braziliaan Felipe (foto). Volgens Günther was het van het begin af aan de bedoeling geweest dat hij slechts een aantal wedstrijden zou rijden, maar erg geloofwaardig klonk deze verklaring eerlijk gezegd niet.

190216 Safety Car FE

- Terwijl in de Formule 1 het gebruik van matte in plaats van glanzende lak opeens 'hot news' is, presenteerde BMW een nieuw kleurenschema voor de safety-car in de Formule E. Het Beierse merk levert al sinds het begin van de klasse de officiële voertuigen voor de wedstrijdleiding en nu kwam BMW-hoofdontwerper Michael Scully met een nieuw uiterlijk voor de i8, die wordt ingezet als safety-car.

190216 FE News Jaguar

- De Britse Katherine Legge is winnares geworden van de race om de Jaguar I-Pace Trophy in het voorprogramma van de Formule E-race in Mexico. Tijdens de wedstrijd over 25 minuten plus een ronde wist ze haar Amerikaanse RLL-teamgenoot Bryan Sellers van start tot finish achter zich te houden. Achter het duo uit het team van Bobby Rahal, die zelf ter plekke was, eindigde Sérgio Jimenez op de derde plaats. Winst in de Am-klasse was voor Bandar Alesayi, die zijn teamgenoot Ahmed Bin Kahnen voor bleef. Er werd flink wat schade gereden in de wedstrijd, terwijl diverse coureurs ook acties lieten zien die op z'n minst bedenkelijk genoemd zouden kunnen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet