GT

GT: Montaplast by Land Motorsport met nieuw rijderskader in ADAC GT Masters

Met uitzondering van Christopher Mies beschikt het team van Montaplast by Land Motorsport voor de ADAC GT Masters voor 2019 over een vrijwel geheel nieuw rijderskader. Nieuw bij Montaplast by Land Motorsport zijn Ricardo Feller(18/CH). Max Hofer(19/A) en Dries Vanthoor(20/B). Het ADAC GT Masters seizoen begint op 26 april in de Motorarena Oschersleben.


01 Land2019 GTMasters Group 2

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

Montaplast by Land Motorsport met nieuw rijderskader in ADAC GT Masters
Vorig jaar eindigde het team van Montaplast by Land Motorsport als tweede in het kampioenschap. Voor dit jaar wil men de titel. Teameigenaar Wolfgang Land: "Met Ricardo en Max hebben wij twee veelbelovende talent onder contract genomen. Zij wisten ons met hun sterke prestaties te overtuigen en hebben deze kans verdiend. Samen met de Audi Sport rijders Christopher Mies en Dries Vanthoor vormen zij een competitief kwartet dat voor topklasseringen in de ADAC GT Masters goed moet zijn. Na het vice-kampioenschap in het rijders en teamklassement in 2018 is ons doel voor 2019 natuurlijk de titel"

Het team van Land Motorsport is sinds 2016 in de ADAC GT Masters actief. Direct in haar première-seizoen won het team van Wolfgang en Christian Land de rijders, team en juniorentitel. In de daaropvolgende jaren maakte het team tot aan het eind van het seizoen telkens kans op de titel. Vorig jaar won men de Pirelli Junioren titel. Tevens was Montaplast by Land Motorsport voor het derde achtereenvolgende jaar het meest succesvolle team in de ADAC GT Masters.

De beide Audi R8's van Land Motorsport beschikken voor 2019 niet alleen over de door Audi ontwikkelde Evo Kit maar ook over een totaal nieuw design. De wit groene kleuren zijn gebleven maar werden totaal nieuw ontworpen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet