V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske gaat met Mustang GT voor titelverdediging in 2019

Vanochtend vroeg werd in Australië het nieuwe kleurenschema van de Ford Mustang GT Supercar onthuld. Aan het kleurenschema is weinig veranderd. De Mustang werd ontwikkeld in samenwerking met Ford Performance, het Shell V-Power Team en de designstudio van Ford Asia Pacific.


2019 Scott McLaughlin
Scott McLaughlin hoopt in 2019 met de Mustang GT zijn titel te kunnen verdedigen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Shell Power Racing/DJR Team Penske

Team Penske gaat met Mustang GT voor titelverdediging in 2019
De Mustang heeft voor 2019 de Falcon afgelost en beschikt duidelijk over het herkenbare rood/wit/geel kleurenschema. Fabian Coulthard en regerend kampioen Scott McLaughlin maken in 2019 wederom deel uit van het team.Naast Shell V-Power beschikt het team over steun van Repco, Pirtek, PPG, DXC Technology, Three Trees, Sharp, Rheem, WM Waste, Würth, Beaurepaires en Coles Express.

Scott Wyatt van Viva Energy: " De relatie met het team is sterker dan ooit tevoren en is nog nooit zo goed geïntegreerd geweest. De relatie met Dick Johnson duurt nu al 52 jaar en met de rechten van Shell V-Power zijn wij nu aan het derde seizoen bezig. In deze periode hebben wij ongelofelijk veel succes behaald met het winnen van de teamtitel in 2017 en het rijderskampioenschap in 2018 met Scott McLaughlin. Over de Shell V-Power kleuren op de Mustang zijn we meer dan enthousiast en wij blikken vooruit naar onze toekomstige successen"

2019 Kleurenschema achterzijde

De enorme achtervleugel van de Mustang GT maakt het nog steeds geen echte toerwagen toch?


Shell V Power Racing Team Managing Director Ryan Story verklaarde dat de introductie van de Mustang en de continue support van Viva Energy en Shell V-Power een ongelofelijk platform vormt om de titel te verdedigen."Wij hebben de afgelopen 12 maanden continue aan het Mustang project gewerkt en nu zijn we op het punt aanbeland om de auto in Shell V-Power kleuren te kunnen onthullen. Dit is ontzettend bevredigend en doet het hart voor het komende seizoen sneller kloppen. Wij zijn enthousiast over het feit hoe dat we dit voor elkaar gekregen hebben en hoe de auto er in onze oorlogskleuren uitziet."

Regerend kampioen Scott McLaughlin: " In de ontwikkeling van de Mustang GT is enorm veel tijd gestoken en het is prachtig om hem nu in de Shell V-Power kleuren te zien. Alleen als hij stilstaat ziet hij er al snel uit. Ik ben benieuwd hoe dat hij het over een paar weken in de straten van Adelaide zal doen."

Volgens teamgenoot Fabian Coulthard zijn de verwachting hooggespannen. Fabian Coulthard: " Ik ben nu al gedurende lange tijd in de sport actief maar een dergelijke voorbereiding heb ik nog niet eerder meegemaakt. We beschikken over een fantastische nieuwe auto. Ik kan dan ook nauwelijks wachten."

2019 CM MCL
Waar staan McLaughlin en Coulthard aan het eind van 2019?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet