VLN

VLN: KCMG kondigt deelname VLN en 24U Nürburgring met Nissan aan

De KCMG Groep maakte vandaag bekend dat zij met twee Nissan's aan de eerste drie VLN-wedstrijd zal deelnemen ter voorbereiding van 24U Nürburgring.

Tekst Willem J. Staat
Foto's KCMG

KCMG1
Na Bathurst de Nordschleife voor het Aziatische KCMG Team dat tot aan de 24U haar tenten in de Eifel opslaat.

KCMG kondigt deelname VLN en 24U Nürburgring met Nissan aan
Het KCMG Team dat zijn basis in Hong Kong heeft, kondigde vandaag haar deelname aan de eerste drie VLN wedstrijden en 24U Nürburgring aan. Het team zal uitkomen met Nissan GT-R NISMO GT3 bolides. Ook zal het team aan de kwalificatiewedstrijd op 19 mei deelnemen.Voor het team van KCMG is de Nordschleife geen onbekend terrein. Afgelopen jaar was men in de WTCR met een wildcard inschrijving actief. Voor KCMG is dit de eerste GT3 deelname aan de 24U.

Edoardo Liberati en Josh Burdon maken hun Nordschleife debuut en zullen daarbij ter zijde gestaan worden door Phillip Wlazik die over enorm veel Nordschleife ervaring beschikt.In 2017 eindigde Wlazik als tweede in de SP8 klasse en behaalde verder nog eens drie podiums in de groene hel. Voor Liberati en Burdon moet Wlazik de maatstaf zijn.

Liberati en Burdon reden zowel in Dubai als op Bathurst met de koplopers mee totdat zij door pech achtervolgd werden.De rijdersbezetting van de tweede auto wordt op korte termijn bekend gemaakt. Josh Burdon: "Het is een voorrecht om dit naast mijn Intercontinental GT programma toe te voegen. De Nordschleife is één van de meest beroemde banen ter wereld en ik sta te springen om te kunnen beginnen."

Edoardo Liberati: " Spannend om met KCMG aan een nieuw wedstrijdprogramma te beginnen en ik wil de Nordschleife zo snel mogelijk leren. Ons doel is om voor een topresultaat in de 24U te gaan. Eén van de meest fel bevochten wedstrijden ter wereld. Wij gaan ons best doen."

Phillip Wlazik: "Ik ben in de zevende hemel om met KCMG op mijn thuiscircuit met Josh en Edoardo te mogen racen. We passen goed bij elkaar en ik denk dat we een goede job kunnen verrichten. Hiervoor wil ik Paul Ip van KCMG bedanken. Ik kan nauwelijks wachten om achter het stuur van de Godzilla plaats te mogen nemen.

KCMG oprichter Paul Ip: " Sinds ik dit team heb opgericht was het mijn doel om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We nemen deel aan de Intercontinetal GT Challenge. Het zal een moeilijke en ambitieuze onderneming zijn, maar zoals altijd zijn we klaar voor een nieuwe uitdaging die onze grenzen verlegt en we kijken erg uit naar ons GT-debuut op de Nordschleife. "De KCMG Groep werd in 2007 opgericht en is in de Aziatische Pacific Regio op vele fronten in de internationale autosport actief.

KCMG2
Met de Nissan NISMO GT-R GT3 hoopt men op een topresultaat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet