IndyCar

Indycar: Firestone blijft tot 2025 bandenleverancier

Bandenfabrikant Firestone blijft tot 2025 de exclusieve leverancier van de NTT Indycar series en de Indy 500. Gisteren werd dit officieel bekend gemaakt.

2019 Firestones
Firestone blijft tot 2025 als leverancier aan Indycar verbonden.

Tekst Willem J. Staat

Foto's Indycar

Firestone blijft tot 2025 bandenleverancier
Bij de bekendmaking gisteren maakte Bridgestone Americas tevens bekend dat er in Akron Ohio tevens een nieuwe state of the art fabriek gebouwd wordt waar de wedstrijdbanden vervaardigd zullen worden. Het Bridgestone Advance Tire Production Centre ligt amper een mijl verwijderd van de Bridgestone Advanced Technology Workshop waar de banden nu nog vervaardigd worden. Tevens maakte Bridgestone bekend dat het gebouw hiervan een volledige renovatie zal ondergaan.

De geschiedenis van Firestone en Indycar is nauw met elkaar verwant. Ray Harroun won de allereerste Indy 500 in 1911 met Firestone banden. In "the Greatest Spectacle in Racing" op de Brickyard behaalde de bandenleverancier 69 overwinningen. De laatste met Will Power in 2018. Tweemaal meer dan welke fabrikant ook.

Chief Marketing Executive Phillip Dobbs van Firestone: "Kampioenen vertrouwen al meer dan een eeuw op Firestone banden en de racerij is altijd de ideale testlocatie voor nieuwe technologieën geweest en dit heeft onze geholpen bij de ontwikkeling voor nieuwe personenwagenbanden. Naarmate de NTT Indycar series momentum vergaart komen er nieuwe fans zullen er nieuwe fans bijkomen die hun banden met duurzame banden en de coureurs zullen verstevigen."

Firestone heeft ruim acht decennia lang Indycar ervaring en het merk gaat nu haar 20e seizoen in als de exclusieve bandenleverancier van de NTT Indycar-series. Voor dit seizoen zullen er 26.000 banden Firehawk racebanden gefabriceerd worden waarvan maar liefst 600 voor de 103e editie van de Indy 500 door Gainbridge gesponsord.

De bekendmaking vond plaats in het hoofdkwartier van Dallara waarbij Mario Andretti, teameigenaar Ed Carpenter en Indycar legende Al Unser Jr. aanwezig waren.

Mario Andretti: "55 jaar geleden begon ik al op Firestone banden te racen en zij zaten onder mijn auto toen ik in 1969 de Indy 500 won. Toen reed ik vrijwel de gehele race op dezelfde banden en die lieten mij niet in de steek. Firestone is altijd een betrouwbare partner geweest en ik ben erg verheugd dat deze samenwerking met Indycar ook voor de toekomst gecontinueerd wordt."Firestone is eveneens titel sponsor van de openingswedstrijd in St. Petersburg en de slotwedstrijd op Laguna Seca op 22 september.

2019 Andretti Carpenter
Indycar legende Mario Andretti en teameigenaar Ed Carpenter waren bij de presentatie aanwezig.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet