TCR Series

WTCR: Audi neemt Niels Langeveld op in rijderskader FIA WTCR

190207 WTCR Audi
Niels Langeveld bestuurt dit jaar een van de vier Audi's RS 3 LMS in het FIA WTCR

Twee maanden voor de start van het seizoen, begin april op het Circuit Automobile Moulay El Hassan in Marrakesj, krijgt het deelnemersveld in het FIA WTCR steeds meer vorm. Vandaag maakte Audi zijn vier rijders bekend, die allemaal namens het merk met de vier ringen met een RS 3 LMS In de wereldwijde toerwagenserie in actie zullen komen. Verrassend nieuws daarbij is de benoeming van onze landgenoot Niels Langeveld, die daarmee wordt beloond voor zijn uitstekende prestaties als privérijder met Audi in de ADAC TCR Germany tijdens de afgelopen twee seizoenen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Door de toevoeging aan het Audi Sport-kader voor het FIA WTCR blijkt dat de prestaties van Niels Langeveld bij Audi bepaald niet onopgemerkt zijn gebleven. "We hebben besloten, een succesvolle rijder uit ons klantensportprogramma in het kader van Audi Sport op te nemen", zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing, over het aantrekken van Niels Langeveld. "Niels heeft als privérijder de afgelopen twee jaar constant goede prestaties in de ADAC TCR Germany laten zien en ons overtuigd." In 2017 werd Langeveld vijfde in de eindstand van de sterk bezette Duitse productiewagencompetitie, vorig jaar werd hij met zijn RS 3 LMS van het team Racing One met twee overwinningen zelfs derde in de eindstand en was daarmee de best geklasseerde Audi-rijder. Eerder al, in 2016, won Langeveld de titel in de SEAT Leon Eurocup.

De overige Audi-rijders voor het komende WTCR-seizoen zijn de Schot Gordon Shedden, de Fransman Jean-Karl Vernay en de Belg Frédéric Vervisch. Ook bij de Audi-teams is er sprake van een sterke Benelux-connectie, want de vier RS 3's worden ingezet door twee Belgische équipes, te weten Leopard Racing Team Audi Sport, waarachter de renstal WRT van Vincent Vosse en Yves Weerts schuilgaat, en het Comtoyou Team Audi Sport van Jean-Michel Baert en Kurt Mollekens.

De bezetting van het Leopard Racing Team Audi Sport blijft met de 39-jarige Schot Gorden Shedden en de 31-jarige Fransman Jean-Karl Vernay ongewijzigd. Shedden maakte vorig jaar na drie keer de titel in het British Touring Car Championship te hebben gewonnen, de overstap naar het FIA WTCR, waarin hij een pole-position, een overwinning en een derde plaats behaalde. Afgelopen weekeinde zou hij met een Audi R8 LMS deelnemen aan de 12 Uur van Bathurst, maar kwam niet aan rijden toe na een crash van een teamgenoot in een van de vrije trainingen op vrijdag. Jean-Karl Vernay won met een Audi RS 3 LMS vorig jaar de titel in de TCR Benelux, werd tweede in de TCR Europe en sloot het WTCR-seizoen als vijfde en best geklasseerde Audi-rijder af.In het FIA WTCR wordt hij teamgenooot van Frédéric Vervisch bij het Comtoyou Team Audi Sport. De West-Vlaming, die vorige maand al deel uitmaakte van het winnende Audi-team tijdens de 24 Uur van Dubai, behaalde vorig jaar in totaal zeven podiumplaatsen in het FIA WTCR, waaronder zijn eerste overwinning tijdens de finale in Macau.

Na de benoeming van Nicky Catsburg als fabrieksrijder voor Hyundai is Niels Langeveld al de tweede Nederlander die vaststaat voor het komende WTCR-seizoen. De terugkeer van Tom Coronel in de serie is nog niet definitief, maar het geruchtencircuit meldt dat de Gooise rijder met een Cupra van het Belgische Comtoyou-team in actie zal komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet