V8 Supercars

V8 Supercars: Ford Performance Racing toont gehomologeerde versie

De homologatie van de Ford Mustang voor het Supercars kampioenschap is definitief rond. Vanochtend gaf Ford Performance Racing de foto's vrij. De teamkleuren van Tickford en DJR Team Penske worden op korte termijn onthuld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ford Performance Racing

2019 Mustang 1
Nu nog in de Ford Perfomance kleuren. Het front ziet er perfect uit.


Ford Performance Racing toont gehomologeerde versie
In het Supercars kampioenschap worden er in 2019 door de Ford Teams in totaal zes Mustangs ingezet. Regerend kampioen Scott McLaughlin en Fabian Coulthard komen voor DJR Team Penske uit terwijl men bij Tickford Racing vier Mustangs inzet voor Chaz Mostert, Will Davison, Cam Waters en Lee Holdsworth. Tijdens de pre-season test op 14 februari komen de auto's voor het eerst in actie volgende week.

2019 Mustang 2 Enorm veel kritiek op de enorme achtervleugel. Het is niet bepaald een toerwagen. Deelname aan de Bathurst 12 Hrs. zou deze Mustang niet misstaan hebben...

Volgens toerwagenlegende Dick Johnson is het één van de beste Mustangs die hij ooit gezien heeft. "In de officiële Ford kleuren en straks met de Shell kleuren ziet hij er nog spectaculairder uit. Dit is iets waar de fans lang op gewacht hebben. Jammer dat de Falcon moest verdwijnen, maar dingen veranderen en wij moeten vooruitblikken en het is fantastisch om met de Mustang door te kunnen gaan." McLaughlin heeft er voor geopteerd om ook dit seizoen met het startnummer 17 uit te komen.

2019 Mustang 4
Detailshot van de enorme achtervleugel.

Rondom het weekend vinden de teampresentaties van DJR Team Penske en Tickford Racing plaats. Op de social media regende het commentaren. Daarbij moest vooral de enorme achtervleugel het ontgelden. "Frankenstang" was één van de benamingen die de ronde deed.

2019 Mustang 3
Vanaf de voorzijde valt de enorme achtervleugel van de Holden killer niet zo op. We zijn benieuwd naar de commentaren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet