GT

GT: Schnitzer-BMW aan de leiding, eerste elf auto's nog in dezelfde ronde na zes uur in Bathurst

190303 Halfway Schnitzer
De Schnitzer-BMW leidt halverwege de race in Bathurst

Halverwege de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour rijdt de nummer 42-Schnitzer-BMW (Augusto Farfus/Chaz Mostert/Martin Tomczyk) aan de leiding. Na zes uur heeft de Schnitzer-auto in totaal 151 ronden afgelegd. Op de tweede plaats rijdt de nummer 108-Bentley (Andy Soucek/Maxime Soulet/Vincent Abril), gevolgd door de nummer 62-R-Motorsport-Aston Martin (Jake Dennis/Matthieu Vaxivière/Marvin Kirchhöfer). Inclusief de nummer 77-Black Falcon-Mercedes (Maro Engel/Luca Stolz/Gary Paffett), de nummer 912-EBM-Porsche (Dirk Werner/Dennis Olsen/Matt Campbell) en de nummer 2-Valvoline-Audi (Christopher Mies/Christopher Haase/Markus Winkelhock) op de plaatsen vier tot en met zes rijden er daarmee zes verschillende merken in de top zes. De eerste elf auto's rijden nog in dezelfde ronde.

Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Nadat we vanmorgen al de voortijdige uitval van Nicky Catsburg in de Walkenhorst-BMW meldden, is ondertussen ook de definitieve uitval van de nummer 96-MARC van Mathijs Bakker en de Noorse Nederlander Einar Thorsen een feit. Na te zijn aangereden door Nick Percat in de nummer 27-HubAuto Corse-Ferrari was de silhouet-auto te zwaar beschadigd om ter plekke nog te kunnen worden gerepareerd.

Daarmee is Yelmer Buurman in de nummer 19-Griffith Corp. Team Nineteen-Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 (Mark Griffith/Yelmer Buurman/Christina Nielsen) de enige Nederlander die nog in de wedstrijd is. Ook voor dit team verloopt de race echter niet zonder problemen: in het vierde uur van de wedstrijd reed Garth Tander in de nummer 22-Valvoline-Audi (Kelvin van der Linde/Garth Tander/Frédéric Vervisch) achterin de Mercedes, waarin op dat moment de Deense Christina Nielsen achter het stuur zat. Schade aan beide auto's was het gevolg: het Mercedes-team verloor vier ronden voor de reparatie, het Audi-team moest zes ronden inleveren.

190203 Halfway Audi 2
Probleem met stuurbekrachtiging kost tijd voor de nummer 2-Audi

Aan het begin van het zevende uur was er nog meer onheil in het Audi-kamp: in zesde positie rijdend kwam Christopher Haase in de nummer 2-Audi de pits in, waar een probleem met de stuurbekrachtiging moest worden verholpen. Met zeven ronden achterstand keerde de auto op de 22e plaats terug in de wedstrijd.

190203 Halfway Bentley 108
De nummer 108-Bentley rijdt halverwege de race op de tweede plaats

190203 Halfway Engel
De Craft-Bamboo-Black Falcon-auto is de best geklasseerde Mercedes op de vierde positie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet