Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Matthijs Bakker geraakt door Ferrari-rijder Percat (UPD)

190203 Ochtend 96
De nummer 96-MARC is geraakt door de Ferrari en in de muur beland

Het zit de Nederlanders dit weekeinde niet mee in Bathurst. Nadat Jeroen Bleekemolen op donderdag al onverrichter zake de thuisreis kon aanvaarden als gevolg van de crash van zijn teamgenoot Tim Pappas en Nicky Catsburg zoals zojuist gemeld vanwege een technisch defect aan de Walkenhorst-BMW uit de race is, trof het ook Matthijs Bakker. In de 50e ronde werd hij bij Forrest Elbow geraakt door de nummer 27-HubAuto Corse-Ferrari, waarop Bakker in de MARC Cars Marc I in de muur belandde. Het team kijkt nog of de auto eventueel kan worden gerepareerd.

UPD: Bij de Ferrari ging het niet, zoals aanvankelijk gemeld, om de Spirit of Race-auto, maar om de HubAuto Corse-Ferrari, met Nick Percat achter het stuur. Waarvan akte.


Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Ik kom naar beneden in de Elbow en één gast rijdt gewoon vol achterin, kijkt niet eens", vertelt Bakker na terugkomst in de paddock zijn verhaal. "Ik had geen kans, ik was gewoon passagier en zat meteen in de muur. Ja, ik probeerde nog te remmen, maar daar is vrij weinig ruimte, dus dat lukte ook niet. Ik heb zelf niks, het was ook niet zo'n heel harde klap, maar je verwacht hem gewoon niet daar. En dan niet eens zijn excuus aanbieden of zo. Ik heb mijn helm maar opgehouden, want ik was echt boos. Volslagen zinloos dit! Geen respect..."

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet