GT

GT: Defecte oliepomp betekent voortijdig einde race Nicky Catsburg in Bathurst

190203 Ochtend Sunrise
Zonsopkomst in Bathurst, altijd een mooi beeld

Na anderhalf uur racen in Bathurst is de wedstrijd al over voor Nicky Catsburg. Na 22 ronden bracht hij de Walkenhorst-BMW M6 GT3 terug naar de pits met een defecte oliepomp, een probleem dat het team deze week al eerder parten speelde. Na inspectie besloot het team er een punt achter te zetten. "Enorm balen natuurlijk, want hier komen we niet voor, maar zo heeft verder rijden geen enkele zin", zei Catsburg. Het Walkenhorst-team heeft bepaald geen geluk in Bathurst, want twee jaar geleden moest het team zelfs voor de race al forfait geven na een crash in de training.

Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Om 5.45 uur plaatselijke tijd ging het veld met in totaal 38 auto's, waarvan 26 GT3's, van start voor de wedstrijd eenmaal rond de klok. In tegenstelling tot voorgaande jaren deden zich in het eerste uur geen noemenswaardige incidenten voor. Aan de kop van het veld bepaalden de twee Mercedes-AMG GT3's van GruppeM en Black Falcon het tempo, terwijl ook de beide Bentley's sterk voor de dag kwamen.

190203 Ochtend Yelmer
Yelmer Buurman doet verslag na zijn openingsstint

Yelmer Buurman nam in de nummer 19-Team Nineteen-Black Falcon-Mercedes de start voor zijn rekening en vocht eerst een rondenlange strijd uit met Dirk Werner in de nummer 912-EBM-Porsche en was vervolgens verwikkeld in een spannend duel met Vincent Abril in de nummer 108-Bentley. "Toen de zon opkwam was het wel even lastig. Met name in de bochtencombinatie aan het eind van de Conrod Straight zag ik echt helemaal niks. Daar merkte ik dan ook wel dat ik het circuit nog niet zo goed ken als de meeste anderen, want als je niks ziet is het lastig inschatten hoe ver je de auto naar buiten kunt laten lopen", vertelde Buurman.

Ondertussen is ook de eerste safety-car-fase al achter de rug, nadat David Calvert-Jones in de nummer 12-Ice Break-Porsche bij McPhillamy Park bovenop de berg achterwaarts de muur in ging.

190203 Ochtend Catsburg
Nicky Catsburg en zijn teamgenoten Mikkel Jensen en Christian Krognes (vlnr) krijgen te horen dat hun race ten einde is.

190203 Ochtend BMW

Na anderhalf uur al uit de race: de Walkenhorst-BMW.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet