Diversen

Div: Beitske Visser ook dit jaar BMW Junior. Geselecteerde races met M6 GT 3

Voor 2019 heeft BMW Motorsport haar Junior programma iets meer efficiënter gemaakt waardoor minder kandidaten de kans krijgen om hiervan te profiteren. Beitske Visser bevindt zich nu in haar derde jaar en krijgt bij BMW Motorsport de kans om zich op de eenzitterwereld(Formule E en W te richten. De Deen Mikkel Jensen is voor dit seizoen officieel tot BMW fabrieksrijder gepromoveerd. Voor 2019 krijgt slechts één Junior na een Shoot Out de kans om zich te kunnen bewijzen.


Beitske Visser
Beitske Visser Formule E en BMW M6 GT 3

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Beitske Visser ook dit jaar BMW Junior. Geselecteerde races met M6 GT 3
BMW Motorsport directeur Jens Marquardt verklaarde het volgende: " Het ondersteunen van getalenteerde youngsters blijft één van de pijlers van onze autosport folio. Wij zijn verheugd dat Mikkel Jensen binnen enkele jaren de stap van naar een fabrieksprogramma heeft kunnen maken. Dit onderstreept het succes van ons jeugd ontwikkelingsprogramma en wat voor springplank dit kan zijn. Voor Beitske Visser hebben we hoge verwachtingen in de eenzitters en zij bevindt zich nu in haar derde jaar. Daarin zal zij deel uitmaken als reserverijdster in ons Formule E programma. Ook bevindt zij zich in de selectie van de Formule W."

Een nieuw shoot out programma zal op korte termijn de nieuwe BMW Junior bepalen. Jens Marquardt: " In de toekomst hoop ik de nieuwe Junior te verwelkomen. Ik kijk met spanning uit naar de allereerste shoot out in de race simulator. Wij zijn daarom nieuwe wegen ingeslagen om aan de eisen van de moderne autosport te voldoen.

Voor Mikkel Jensen ligt de focus op internationale GT wedstrijden. In de Intercontinental GT Challenge zal hij samen met Nick Catsburg en Christian Krognes voor het team van Walkenhorst uitkomen. Ook 24U Nürburgring staat uiteraard op het programma.

Beitske Visser fungeerde als reserverijdster tijdens de openingswedstrijd van het Formule E seizoen met de BMW iFE18. Na het succes met de BMW M4 GT4 maakt zij in 2019 progressie naar de BMW M6 GT3 waarin zij in geselecteerde wedstrijden zal uitkomen.

20 Kandidaten voor Shoot Out
De selectieprocedure voor de Shoot Out vindt tussen 4 en 6 februari a.s. in München plaats. Voor de eerste keer zal die niet in een auto plaatsvinden maar in de simulator. Van de 20 kandidaten blijft er één winnaar over en die mag het komende seizoen aan het Italiaanse GT kampioenschap deelnemen. De kandidaten zijn overigens geselecteerd uit het BMW CustSomer Racing Programma. De selectieprocedure vindt plaats onder toeziend oog van Phillip Eng en Dirk Adorf.

BMW Italia
Slechts één Junior mag aan het Italiaanse GT kampioenschap deelnemen. BMW bezuinigt in tegenstelling tot het verleden dus duidelijk op haar Juniorenprogramma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet