VLN

VLN: ROWE Racing blijft BMW trouw voor de VLN. Team werkt tweesporig

Voor de VLN en 24U Nürburgring blijft het team van ROWE Racing BMW trouw en teammanager Hans Peter Naundorf geeft uitleg over de gekozen strategie. De VLN fans hoeven geen angst te hebben dat de BMW's verdwijnen.


VLN BMW 1
De BMW fans kunnen ook dit jaar weer op de Nordschleife van de ROWE BMW's genieten.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

ROWE Racing blijft BMW trouw voor de VLN. Team werkt tweesporig
Dat het team van ROWE Racing voor de Blancpain Endurance Series en Spa 24U naar Porsche was overgestapt kwam gisteren voor velen als een verrassing. Hans Peter Naundorf geeft uitleg: " BMW maakte in 2019 al bekend dat wij aan 24U Nürburgring zouden deelnemen. Sindsdien zijn we "flat out" met de voorbereidingen van onze beide BMW M6 GT3's bezig. Zeker ook omdat de reglementen veranderd zijn. Eén auto is inmiddels alweer compleet nieuw opgebouwd. Beide auto's krijgen voor het seizoen 2019 een totaal nieuw kleurenschema. Alleen de logos van de nieuwe sponsoren moeten nog worden toegevoegd. Sinds 2016 hebben wij succesvol met BMW Motorsport samengewerkt en delen wij dezelfde ambities. Nadat wij in 2017 als tweede geëindigd zijn willen we deze wedstrijd winnen. Ons Porsche project is hiervan totaal gescheiden.

"Ons programma verschilt eigenlijk niet van dat in de voorgaande jaren. Naast onze hoofdproject met BMW op de Nordschleife wilden wij ook gewoon internationaal gaan. Wij wilden aan de Blancpain GT series dit seizoen eigenlijk als tweede standbeen deelnemen. Dit was ook de wens van onze partner ROWE Mineraloelwork GMBH. Met de voorgaande configuratie was dit niet mogelijk en moesten wij naar een alternatief uitzien. En dit hebben wij met Porsche gevonden.

Op dit moment denken wij niet dat dit een erg groot issue voor ons team is. Maar op het eind van het seizoen weten wij het zeker. In het algemeen zijn de auto's niet alleen verschillend maar de rijders zijn ook gewend aan hun auto's. Het reglement en de banden die in de Blancpain GT series gebruikt worden verschillen nogal van de Nürburgring. Daardoor was een 1 op 1 basis transfer niet mogelijk. Wel kennen onze monteurs elke schroefje van de BMW M6 GT3 van A tot Z. Het wennen aan de Porsche 911 GT3 R is een nieuwe uitdaging. Wij hebben daarom ook opzettelijk deze nieuwe stimulans geïntroduceerd en verwachten dat onze prestaties daardoor nog meer zullen verbeteren."

VLN/Nürburgring programma ROW Racing met BMW
23.03.2019: VLN 1
27.04.2019: VLN 3
19.05.2019: ADAC 24h-Qualifikationsrennen
22.06.2019: 47. ADAC 24h-Rennen
03.08.2019: VLN 5 ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen

VLN BMW 2
Rowe Racing wil dit jaar op de Nordschleife de hoofdprijs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet