GT

GT: ADAC verandert puntensysteem GT Masters voor meer spanning en spektakel

De ADAC GT Masters moet in 2019 nog spannender worden. Met een nieuw ingevoerd puntensysteem hebben meer teams dan ooit tevoren de kans om in 14 wedstrijden punten te verzamelen. Een nieuwe puntenindeling moet voor een nog competitievere tussenstand zorgen. Ook zullen de handicapgewichten worden aangepast. Bij de eerste tests op 8/9 april in Oschersleben krijgen we alvast een voorproefje te zien.


2019 ADAC File
Weer filevorming in de ADAC GT Masters 2019. Meer dan 30 auto's verwacht.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

ADAC verandert puntensysteem GT Masters voor meer spanning en spektakel
Met ingang van het nieuwe seizoen worden aan de eerste 15 geklasseerde auto's punten toegekend. Het huidige systeem werd vanaf 2011 toegepast en daarbij kregen de eerste 10 punten toegewezen. Vanaf dit seizoen is de puntenverdeling als volgt: 25-20-16-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Deze verdeling geldt ook voor het teamklassement, Pirelli Junior klassement en Pirelli Trophy klassement.

Thomas Voss van de ADAC: "Wij verwachten dit jaar een startveld van meer als 30 deelnemers en om hieraan gerechtigheid te geven hebben wij het puntensysteem aangepast. Door deze nieuwe puntenverdeling hebben meer rijders en teams kansen op een beloning voor hun prestaties."

Ook de modus voor de handicapgewichten werd aangepast. In de zin van de sportiviteit worden die op basis van de FIA rijdersindelingen toegepast. Voor twee professionele coureurs was dit tot nu toe 30 kg en dit wordt nu naar 20 kg teruggebracht. Ook werden de handicapgewichten voor "Professioneel en Semiprofessionele verlaagd. De categorie brons krijgt echter geen handicapgewicht toegewezen. De officiële voortests van het ADAC GT Masters pakket vindt van 8 t/m 10 april in Oschersleben plaats.

2018 Kampioenen Renauer Martinet
Voor de regerende kampioenen Renauer/Jaminet gaat minder gemakkelijk worden om de titel te prolongeren?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet