Diversen

Diversen: Lokale Mexicaanse Rally held Benito Guerra wint Race of Champions

In het Autodromo Hermanos Rodriguez bracht de lokale held Benito Guerra gisteren zijn landgenoten in extase door de Race Of Champions Trophy voor de allereerste maal te winnen. De Nations Cup leverde afgelopen zaterdag een overwinning op voor Team Nordic van Tom Kristensen/Johan Kristoffersson.


Winner Benito Guerra MEX celebrates during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol Mexico City Mexico 1309
Benito Guerra wint de ROC voor eigen publiek in Mexcio.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ROC

Lokale Mexicaanse Rally held Benito Guerra wint Race of Champions
Voor de 2019 editie van ROC werd gebruik gemaakt van de volgende voertuigen, VUHL 05 ROC Edition 2019, Arien Atom Cup, Stadium Super Truck, RX Supercar Lite, Speed SXS UTV, KTM X-Bow en de ROC Car. In totaal namen 19 Superstars uit verschillende autosportdisiciplines het tegen elkaar op. De finale werd een aangelegenheid tussen Benito Guerra en oud Le Mans winnaar Loïc Duval. In de finale werd Duval tweemaal door de Mexicaan verslagen en mocht zich de nieuwe ROC kampioen noemen.


Benito Guerra MEX celebrates after winning a race during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol Mexico City Mexico 1255
Een overgelukkige Guerra.

Benito Guerra: " Een fantastisch gevoel. Ik ben sprakeloos. Ongelofelijk om tegen 's werelds topcoureurs te rijden. Ik kwam op mijn weg drie F1 coureurs tegen, Esteban Guttierrez, Pierre Gasly en Sebastian Vettel. Prachtig één van de hoogtepunten in mijn carrière. Zware concurrentie maar erg verheugd dat ik eerste ben geworden. Daarbij wil ik Frederik Johnsson bedanken voor het feit dat hij de ROC naar Mexico gebracht heeft. Fantastische auto's waarbij de VUHL mijn favoriete auto was. Als Mexicaan ben ik er erg trots op om met een Mexicaanse auto voor eigen publiek gereden te hebben. Voor al de steun wil ik ze bedanken. Een overwinning voor Mexico!"

Loïc Duval: " Ik had vandaag graag willen winnen maar ik ben erg verheugd over mijn prestatie in de Grand Final en het is natuurlijk wel bijzonder om in Mexico door een Mexicaan verslagen te worden. In dit soort evenementen weet je nooit waar de balans ligt. Conservatief rijden of er voor gaan maar op het einde verloor ik gewoon op de beste man van de dag. Alle mensen juichten voor Benito. Voor mij was dit OK want het betekende een ongelofelijke sfeer. Mexico is één van de beste landen waarin zoveel steun voor de sport is. Fantastisch om al die vlaggen te zien.

Vettel wave Sebastian Vettel bij binnenkomst in het stadion.

Een prachtige ervaring om dit weekend met al deze rijders door te brengen en over van alles te praten en niet alleen over de sport. Ik heb afgelopen nacht niet al teveel gedronken. Denk wel dat dit geholpen heeft. Maar er is altijd weer een volgende keer. Hopelijk mag ik nog een keer in de Race Of Champions op een hogere trede terugkomen."

In de Semi Finales versloeg Guerra zijn landgenoten Patricio O'Ward en Esteban Guttierrez. In de kwart finales werd Tom Kristensen door Loïc Duval verslagen terwijl Johan Kristoffersson tegen Loïc Duval het onderspit delfde. Mick Schumacher werd in die kwartfinales door Guttierrez verslagen en Pierre Gasly door Guerra.In Groep A behaalde Tom Kristensen drie overwinningen en Patricio O'Ward twee.

Michael Schumacher tribute
Ook aan Michael Schumacher werd gedacht. Mooi eerbetoon.

Daardoor werd David Coulthard met één zege al zeer snel uitgeschakeld.In Groep B werden Lucas di Grassi en Josef Newgarden door Johann Kristoffersson en Loïc Duval uitgeschakeld.In Groep C werd Sebastian Vettel al snel door Guerra uitgeschakeld en Daniel Suarez crashte zelfs. In Groep D behaalde Pierre Gasly drie overwinningen en schakelde daarbij al zijn concurrenten uit.

Daniel Suarez Vuhl
Daniel Suarez met de Mexicaanse Vuhl 05 in actie.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet