Diversen

Div: Hattrick voor Christopher Bell in dramatische Chili Bowl Finale

Jaarlijks is de Chili Bowl (in Tulsa Oklahoma) voor Midgets eigenlijk na de Daytona 500 en de Indy 500 het grootste indoor autosport spektakel  ter wereld waarin vanaf afgelopen dinsdag maar liefst 350 coureurs deelnamen. Na een groot aantal voorrondes de afgelopen dagen een zinderende finale waarin Kyle Larson door Bell verslagen werd.


Bell Larson
Adembenemend duel tussen Christopher Bell en Kyle Larson in Oklahoma.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota/Chili Bow/PR

Hattrick voor Christopher Bell in dramatische Chili Bowl Finale
Kyle Larson leek eindelijk de 33e Chili Bowl op zijn naam te gaan schrijven maar bij het ingaan van de laatste ronde wist Bell bij het inhalen van achterblijvers een lagere andere lijn te vinden en ging op de laatste meters aan Larson voorbij. Larson lag ruim 34 ronden aan de leiding. Voor de Ganassi-coureur was het de tweede achtereenvolgende teleurstelling in de Chili Bowl. Vorig jaar moest hij met een technisch defect 10 ronden voor het einde de strijd staken.

In de 48e ronde kwam Larson's positie "in het verkeer" onder vuur te liggen en verloor terrein. De twee laatste ronden waren adembenemend. Naast elkaar reden beiden door Turn 3 en Turn 4. Beiden gaven elkaar geen duimbreed toe totdat Bell afstand wist te nemen en Larson met een voorsprong van slechts 0.350 secs. versloeg. Een finale die duizenden op de banken bracht.


Christopher Bell Hattrick voor Christopher Bell in "The Chili Bowl". Die gaat een mooi NASCAR seizoen tegemoet.

Christopher Bell: "In mijn wilde dromen had ik nooit kunnen denken dat ik de Chili Bowl voor de derde achtereenvolgende maal zou winnen. Over de race? Ik denk dat ik dit nog niet eerder meegemaakt heb. Deze overwinning ga ik voor de rest van mijn leven vieren" Rico Abreu, één van de gedoodverfde favorieten kwam niet verder dan een 15e plek. Opvallend was eveneens het optreden Karsyn Elledge, de kleindochter van Dale Earnhardt Sr. die afgelopen donderdag een heat won en na afloop tegenover een rivaliserend teamlid op identieke wijze als haar overleden grootvader optrad. Dus dit belooft wat voor de toekomst. Wel kreeg zij alle lof van Max Papis voor haar optreden. In de grote finale werd zij uitgeschakeld.

Maar de toegift die Bell na afloop gaf was meer dan grandioos. Bij het vieren van de doughnuts sloeg hij ook nog eens een keer over de kop. Het bracht het publiek geheel in extase. Onder de deelnemers een groot aantal coureurs uit diverse autosporttakken zoals NASCAR en Indycar. Ook Conor Daly deed het voor de eerste maal eigenlijk niet onaardig.

Karsyn Elledge
Karsyn Elledge, zelfde karakter als haar legendarische opa. Gaat nog wat worden.......

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet