Diversen

Racing Shows: Supercars publiekstrekker op 97e Autosalon Brussel

Terwijl er onlangs berichten in de media verschenen dat het in sommige landen door de digitale revolutie eigenlijk gedaan is met de autotentoonstellingen is dit bij onze zuiderburen nauwelijks het geval. Het bedrijfswagensalon werd jaren geleden vervangen door het z.g. Vrijetijds salon. Een concept dat het onder het mom van het "kleine Salon" aansloeg. Voor de komende week verwachten de organisatoren maar liefst 400.000 bezoekers in de Brusselse Heyselpaleizen


2019 DTM Audi 1
De DTM koorts heeft in België in ieder geval al vroeg toegeslagen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Supercars publiekstrekker op 97e Autosalon Brussel
Terwijl de consumenten RAI in Nederland eigenlijk het loodje heeft gelegd, leeft de Autosalon formule in België als nooit tevoren. Volgens de Belgische krant "Het Laatste Nieuws" zorgt deze expositie maar liefst voor 20% van de jaaromzet. Vanmiddag werd de 97e editie officieel door Prins Laurent geopend. Zaterdag 19 januari gaat de expositie open en is elke dag geopend van 10.30u tot 19.00. Behalve op maandag 21 januari en vrijdag 25 januari, dan is de beurs tot 22.00u geopend. Paleis 1 is exclusief voor de Dreamcars, daarvoor moet wel 5 Euro extra betaald worden, maar is zeer de moeite waard. Niet alleen supercars, maar ook een hoeveelheid aan (race)motoren maken het geheel weer tot een aantrekkelijke show.

Bovendien is er bij de kleine bedrijfswagens een wervelende acrobatische show waarbij uw redacteur even de adem inhield.Op Autosportgebied is de WRT DTM Audi natuurlijk de grote publiekstrekker. De tweede DTM-wedstrijd van 2019 moet Circuit Zolder weer opniew op de autosportlandkaart zetten. Daar wil men graag werken aan de wederopbouw van de oude DTM tijden. Met de thuisrace van het succesvolle WRT Team zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Bij BMW waren er verschillende Europese premieres waaronder de BMW Z4 roadster en de BMW 3-serie. Het merk kondigde aan dat er tot aan 2025 maar liefst 25 elektrische modellen op de markt gepositioneerd zullen worden. Ook bij andere merken eigenlijk dezelfde toon. De industrie heeft duidelijk hierop ingezet.Uiteraard maakten wij een fotografische rondgang waarbij het sportieve element, concept cars en supercars op de voorgrond staan.

2019 WRT Audi 2
Op de stand van Autogids, de WRT DTM Audi. Een team dat al 10 jaar lang successen boekt in de GT racerij en nu ook de sprong naar de DTM waagt.
2019 Thierry Neuville
Bij Hyundai volop belangstelling voor Thierry Neuville die dit jaar wederom een gooi naar de WRC titel gaat doen.

2019 Neuville Witmeur Delettre
Neuville in gesprek met Pascal Witmeur en Dany Delettre, beide legendes op organisatorisch terrein in de autosport. Witmeur zorgde in het verleden voor vele creatieve marketing ideeën en was destijds de stuwende kracht achter de originele Procar. Delettre is de grote man achter de vele events op Spa Francorchamps.

2019 WRC Hyundai i20 WRC
De WRC Hyundai i20

2019 Prototype Vertigo
We zagen bij de supercars ook nog een schaalmodel van een nieuw Vertigo project.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet