DTM

DTM: Sheldon van der Linde vult laatste vacante rijdersplaats bij BMW

190119 DTM Linde
Sheldon van der Linde wordt de eerste Zuid-Afrikaan in de historie van de DTM

De ene nog resterende vacature bij BMW in de DTM is ingevuld, en de gelukkige is Sheldon van der Linde. De jongste telg uit de bekende autosportfamilie wordt de eerste Zuid-Afrikaanse coureur in de historie van de DTM en komt in actie met een M4 van het Belgische BMW Team RBM van Bart Mampaey. Met het aantrekken van Van der Linde, die bij de 'young driver test' eind vorig jaar in Jerez veel indruk maakte, kaapt BMW na Connor de Phillippi opnieuw een veelbelovend talent uit de GT-racerij weg voor de neus van aartsrivaal Audi. Daar deed de jongste van de beide Van der Linde-broers vorig jaar al van zich spreken met sterke GT3-resultaten. "De DTM is altijd mijn droom geweest en het is ongelooflijk dat ik nu voor 2019 een plek in het team gekregen heb", zegt Van der Linde, die net na de DTM-seizoensstart op 5 mei in Hockenheim zijn 20e verjaardag viert.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Sheldon van der Linde komt uit een echte autosportfamilie: grootvader Hennie is met meerdere nationale kampioenstitels een autosportgrootheid in Zuid-Afrika, vader Shaun was niet in de laatste plaats ook met BMW succesvol. En ook Etienne van der Linde, oom van Sheldon en diens oudere broer Kevin, deed internationale autosportervaring op, ondermeer ook bij het Nederlandse team AR Motorsport in de Formule Opel.

Via de kartsport groeide Sheldon van der Linde door naar de Zuid-Afrikaanse Volkswagen Polo Cup, waarin hij in 2014 als slechts 15-jarige de titel won. Daarmee werd hij in zijn eigen land de jongste autosportkampioen ooit, wat eerder Kelvin en daarvoor Etienne waren. Na nog een kampioenschap in het volgende jaar maakte hij de stap naar Duitsland in navolging van zijn oudere broer. Daar behaalde hij in 2017 overwinningen in de Audi TT Cup en de TCR en reed in 2018 samen met zijn broer in de ADAC GT Masters, inclusief twee overwinningen. Ze misten de titel op één punt na. Ook in de IMSA-serie deed hij ervaringen op en won ondermeer de GTD-klasse tijdens Petit Le Mans. In de 24 Uur van Spa eindigde Van der Linde vorig jaar als derde, achter de bede BMW-teams Walkenhorst en Rowe.

Dit jaar rijdt hij dus in de DTM met een BMW van het RBM-team, waarvoor ook Philipp Eng en Joël Eriksson uitkomen. Bruno Spengler, Marco Wittmann en Timo Glock rijden voor het team RMG.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 18 januari 2019 12:24

  Kruisbestuiving tussen GT3 en DTM, mooi!

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 18 januari 2019 14:16

  Met Philipp Eng hebben ze daar bij BMW al goede ervaring mee. En het zou me niet verbazen als we Dries Vanthoor in een WRT-Audi gaan zien.

  • 1
  • 0
   
  sven2199 19 januari 2019 11:53

  Goede beslissing. Hopen dat er in de komende jaren ook BMW Junior Rijders doorkomen, mensen zoals Mikel Jensen en Beitske Visser.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet