Formule 3

Rinus Veekay als leider naar tweede ronde F3 Asian Winter Series in Maleisië

AWS Action 2

Komend weekend staat op het Sepang International Circuit in Maleisië de tweede ronde van de F3 Asian Winter Series op de agenda. Op het 5.542 km lange Formule 1-circuit worden drie races van elk dertig minuten gereden.


Tekst: Marco Antheunisse/PR
Fotografie: PR

AWS Rinus Veekay


Rinus van Kalmthout, ingeschreven onder de naam VeeKay waarmee hij internationaal bekend is, begint de tweede ronde dankzij twee overwinningen op Buriram met een voorsprong van 22 punten op race 3-winnaar Ye Yifei uit China.

AWS Podium Race 1

In een spectaculaire openingsronde op het Buriram International Circuit in Thailand afgelopen weekend toonde de regerende Pro Mazda-kampioen, de 18-jarige Van Kalmthout, voor niets minder dan de titel de kunnen strijden. Hij won de eerste twee races voor Hitech Grand Prix, Ye Yifei schreef de derde race op Buriram op zijn naam en Van Kalmthout werd deze race op gebruikte banden derde.

AWS Ye Yifei

De vooraf als favoriet bestempelde tweevoudig winnaar van de Formule 3 race op Macau Dan Ticktum staat na een uitvalbeurt, een zesde en een tweede positie nu zesde in het klassement.

AWS Action

Hitech Grand Prix, het team van onder andere Rinus van Kalmthout, gaat na drie races riant aan de leiding met 113 punten, op de tweede plaats gevolgd door Pinnacle Motorsport met 61 punten. De teamgenoten van de Nederlander zijn de Brit Dan Ticktum, Fransman Alessandro Ghiretti en Pavan Ravishankar uit Singapore.

Max Fewtrell

In Maleisië maakt de 19-jarige Max Fewtrell, de regerend Eurocup Formule Renault-kampioen, zijn debuut in de F3 Asian Winter Series.

cordeel

De Belg Amaury Cordeel, de 16-jarige kampioen in het Spaanse F4 Championship 2018 en in 2019 uitkomend voor MP Motorsport in de Eurocup Formule Renault, maakte op Buriram een verdienstelijk debuut door in elke race punten te scoren.

Tijdschema races F3 Asian Winter Series op Sepang
Race 4 - zaterdagmorgen 19 januari om 11.40 uur Nederlandse tijd (18.40 u in Sepang)
Race 5 - zondagmorgen 20 januari om 3:50 uur (10.50 u in Sepang)
Race 6 - Zondagmorgen 20 januari om 7:45 uur (14.45 u in Sepang)

Alle races worden live gestreamd op www.f3asia.com en op de F3 Asia Facebook-pagina.

Reacties

  • 8
  • 0
   
  Dirk Warmerdam 17 januari 2019 14:57

  Zou toch mooi zijn als v Kalmthout die Ticktum even op zn neus geeft!

  • 5
  • 0
   
  Dirk 17 januari 2019 16:16

  Altijd leuk natuurlijk als VeeKay wint, hartstikke aardige vent ook. Hopelijk zet hij dit tempo voort in de Indy Lights!

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 januari 2019 17:08

  Voor Van Kalmthout zijn Ticktum en Yifei serieuze concurrenten, verder niet zo'n heel sterk veld. Hij rijdt prima, vooral ook met zijn hoofd!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 januari 2019 19:49

  Hij rijdt prima dat klopt. Maar het veld stelt weinig voor. En als hij echt snel is komt hij wel in europa racen maar dat lijkt me niet verstandig. Maar die jongen zit lekker in zn vel dat is duidelijk.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 januari 2019 20:40

  De Indylights dreigt evenals vorig jaar een zeer mager veld te worden. Niets ten nadele van de getalenteerde Van Kalmthout, maar we moeten hem niet té snel heel ver de hemel in prijzen.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 januari 2019 23:54

  Rinus is een superaardige vent maar ook een zeer getalenteerde racer. Een jongen die echt alles voor zijn sport over heeft en leeft als een echte professional. Ik denk echt dat hij het ver zal gaan schoppen. In eerste instantie in Amerika en mogelijk ook in Europa.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet