DNRT

DNRT: MF Racing maakt racen in de Peugeot 206 GTI Cup betaalbaar

mf-racing-2

Autosport lijkt vaak alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Toch is racen ook met een klein budget mogelijk en dat laat MF Racing in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup zien. Een heel seizoen racen bij het professionele team van Marcel Flens kost maar 8000 euro en dat is inclusief de autohuur en het inschrijfgeld voor de races. MF Racing regelt voor dat bedrag alles, als rijder hoef je alleen maar met je helm en je racepak naar het circuit te komen!

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: PR

In de DNRT Peugeot 206 GTI Cup stonden afgelopen seizoen veertig gelijkwaardige auto's op de grid. Dat leverde boeiende races op die alles in zich hadden wat autosport zo mooi maakt. Komend seizoen staan er in elk geval zes en waarschijnlijk zelfs zeven evenementen op de racekalender van de Peugeot 206 GTI Cup. Omdat in deze klasse het racen betaalbaar is groeit het aantal deelnemers mogelijk zelfs tot boven de vijftig, een prachtig veld om elke deelnemer op zijn eigen niveau te kunnen laten meestrijden.

Gelijkwaardig racen
De Peugeot 206 GTI is een ideale auto voor het circuit, die met een speciale race kit wordt omgebouwd van straatauto naar een volledige raceauto. Verder kunnen de teams alleen de bandenspanning en de sporing van de auto afstellen, waardoor elke rijder met een gelijkwaardige auto racet en het dus op de kwaliteiten van de coureur zelf aankomt. Dat is niet alleen eerlijk, maar zorgt er ook voor dat de kosten laag blijven.

Veel tracktime
Een evenement wordt op één dag gereden en de rijders komen vier keer in actie. Soms met een vrije training, de kwalificatie en twee sprintraces, tijdens andere evenementen met een kwalificatie en drie sprintraces. Rijders hebben zo veel tracktime en er kunnen flink wat kilometers gemaakt worden.

mf-racing-3

Arrive and drive
Het in 2010 opgerichte team MF Racing heeft tien Peugeot's tot haar beschikking en is er in geslaagd om de kosten zo laag te houden, dat zij een 'arrive and drive' concept kan aanbieden voor de ongekende prijs van € 8.000. Voor dat bedrag regelt Marcel Flens alles, de rijder hoeft alleen zijn race-outfit aan te trekken en is dan klaar om in te stappen. Eventuele schade is in dit bedrag uiteraard niet meegenomen, maar na twee seizoenen in deze klasse is de ervaring dat ook deze kosten erg meevallen, want er wordt geracet met respect voor elkaars materiaal.

Juiste ervaring
Op dit moment heeft MF Racing drie auto's klaar staan voor nieuwe deelnemers, maar ook wanneer er meer animo is kan Marcel Flens aan de vraag voldoen. "Het voordeel van de Peugeot 206 GTI is dat er in de markt voldoende beschikbaar zijn. Ons team heeft veel mankracht, de juiste ervaring en de beschikking over de juiste equipment via ons eigen garagebedrijf. Nieuwe rijders zijn bij ons dan ook van harte welkom, ook wanneer zij al zelf over een Peugeot 206 GTI beschikken."


mf-racing-1


Ook voor racecursus

Naast het runnen van de auto's voor de Peugeot 206 GTI Cup is het bij MF Racing ook mogelijk om een auto te huren voor deelname aan een racecursus. Kort gezegd is MF Racing een professioneel team dat alles in huis heeft om de beginnende coureur volledig en voor een scherpe prijs te ondersteunen.

Kalender Peugeot 206 GTI Cup 2019
20 april - Circuit Zandvoort
14 mei - TT Circuit Assen
30 juni - Circuit Zandvoort
20 juli - Circuit Zandvoort
2/3/4 augustus - Circuit Zandvoort
1 september - Racepark Meppen (Duitsland)
TBA - Circuit Zolder (België)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marcel Flens via info@mfracing.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet