Diversen

Div: Hankook officiële bandenpartner W-Series

Bandenleverancier Hankook breidt haar activiteiten in het autosportseizoen 2019 verder uit. Als nieuwe partner van de W-Series zal bandenleverancier Hankook de serie exclusief met de High End Racebanden Ventus Race(F200 Slick en Z217 Regen) in de maten VA 230/560-13 en HA 280/580-13 voorzien.

W-series

Tekst Willem J. Staat
Foto Hankook

Hankook officiële bandenpartner W-Series
De W-Series is bij zes evenementen in het bijprogramma van de DTM opgenomen. Sinds 2011 is Hankook als bandenleverancier bij het DTM betrokken. De premiere van de formulewagenseries exclusief voor vrouwen vindt op 4/5 mei a.s. in Hockenheim plaats en de finale is op 10/11 augustus in Brands Hatch. Het totale prijzenpakket bedraagt 1,5 miljoen dollar en de winnares ontvangt 500.000 dollar.

Meer dan 100 dames hadden zich voor een plek in de series met de 270 pk sterke Tatuus 318 F3 aangemeld. Zestig daarvan wisten zich te kwalificeren. Een jury onder leiding van oud F1-coureur David Coulthard beslist welke 18 dames voor de fel begeerde cockpits in aanmerking komen.

Daarna moeten de deelneemsters een omvangrijk programma afwerken bestaande uit media-fitnes en rijtrainingen zodat ze voor de start in Hockenheim optimaal zijn voorbereid. Omdat vrijwel alle auto's identiek zijn is de omgang met de banden een belangrijke factor. Kleine veranderingen in de luchtdruk op de baan kunnen een grote uitwerking hebben. Daarom is de Ventus Race van Hankook met zijn extreme consistentie en gelijkblijvende hoge grip level de ideale partner voor de jeugdige rijdsters."

Motorsportdirecteur Manfred Sandbichler van Hankook: " Wij verheugen ons op het partnership met de W-Series en willen dit nieuwe interessante wedstrijdformaat met onze Ventus Race en knowhow optimaal ondersteunen. Een belangrijke redenen is dat er alleen dames aan de wedstrijden deelnemen. Fantastisch want zo kunnen de rijdsters zich parallel in een eigenlijk door mannen gedomineerde sport in een extreem professionele omgeving ontwikkelen. Wij denken daarbij niet alleen aan de dames in de cockpit, maar ook aan vrouwelijke monteurs, ingenieurs en teammanagers."

Catherine Bond Chief Executive Officer W Series: "Hankook is een opwindende en spannende onderneming dat net zoals de W-Series bereid is om nieuwe wegen in te slaan. Daarom zijn wij erg verheugd een dergelijke partner aan onze zijde te hebben. Er waren enkele bijzonder interessante aanbiedingen maar Hankook heeft met afstand het beste totaalpakket en zal ons met haar volledige inzet daarbij helpen om de vrouwen nog betere kansen in de autosport te geven."

Dave Ryan Race Director W-Series: "Hankook beschikt over een indrukwekkende globale autosportpresentie en is wereldwijd bandenpartner bij vele raceseries, Toerwagens, Formule-auto's, langeafstand en rally's. Bovendien is Hankook sinds 2011 exclusieve bandenpartner van de DTM waarin de W-Series nu in het bijprogramma zijn opgenomen. Met zijn hightech producten, knowhow, wereldwijde betrokkenheid is Hankook voor ons de ideale partner en zal de W-Series niet alleen van racebanden maar ook met ingenieurs en technici optimaal ondersteunen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet