Formule 1

Formule 1/FE: Max Verstappen positief over Formule E

In Marrakesh mocht Max Verstappen als eerste onderdeel van zijn "werkstraf" naast de Stewards plaatsnemen en had tevens een bijzonder positief oordeel over de Formule. De eerste dag van zijn "taakstraf" was eigenlijk toch wel een mooie ervaring.

2019 MV

Tekst en Foto Willem J. Staat

Max Verstappen positief over Formule E
Samen met de Stewards meekijken naar de sport in Marrakesh ontaardde voor Max Verstappen in een bijzonder positieve ervaring.
Max Verstappen: " Goed om de sport ook eens van de andere kant mee te maken. Normaal breng je niet de gehele dag met de stewards door. Gedurende het weekend doet iedereen zijn werk. Maar het is ook goed om te zien wat er voor deze belangrijke beslissingen noodzakelijk is. Soms is het voor een bepaalde persoon niet prettig maar je moet de regels volgen. Ik denk dat het goed is om verschillende dingen in de sport te ervaren en niet alleen in de auto te zitten. Om dit werk hier te doen is toch wel constructief voor mij geweest.

Ik heb de Formule E een beetje op de TV gevolgd maar was nog nooit in de paddock geweest. Een spannende wedstrijd. Het kampioenschap groeit en er komen steeds fabrikanten bij. Toch wel erg cool dit kampioenschap."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet