NASCAR

NASCAR: Women power. Leilani Münter en Natalie Decker snel tijdens ARCA Test Daytona

Het ARCA stockcar kampioenschap is tegenwoordig in handen van de NASCAR organisatie. De afgelopen twee dagen werd er in de aanloop naar de Daytona Speedweeks uitvoerig door de diverse ARCA Teams getest. In totaal kwamen er 43 coureurs aan de start. De snelste tijden werden opgeëist door de racende milieuactiviste Leilani Münter en de jeugdige Natalie Decker. Beiden uitkomend voor het Venturini Motorsports Team met een Toyota Camry.


Natalie Decker
Natalie Decker kort voor haar snelle run op zaterdag.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/ARCA

Women power. Leilani Münter en Natalie Decker snel tijdens ARCA Test Daytona
Waarschijnlijk een unicum in de autosport. Nooit eerder werden testdagen gedurende één weekend door dames gedomineerd. Tijdens de ARCA Tests op Daytona domineerden Natalie Decker en Leilani Münter met hun Toyota's. De racende milieuactiviste Leilani Münter was met een topsnelheid van bijna 295 km/u de snelste overall de afgelopen twee dagen. Teamgenote Natalie Decker was met 291 km/u overall zaterdag de snelste vrouw op de baan.

Daarbij moet wel aangetekend worden dat beide dames voor deze snelle tijden met hun teamgenoten Christian Eckes, Harrison Burton en Michael Self die vorig jaar de Lucas Oil 200 in Daytona op zijn naam schreef.

Natalie Decker komt in 2019 in geselecteerde wedstrijden eveneens in de NASCAR Gander Outdoor Truck Series uit en maakt eveneens kans op een zitje in de nieuwe FIA W-Series. De racende milieuactiviste Leilani Münter rijdt gedurende het seizoen meestal een aantal geselecteerde wedstrijden.

Gedurende de afgelopen twee dagen deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Alleen voor routine inspecties en voor een gebroken olieleiding van Derrick Lancaster's Toyota moest kort onderbroken terwijl Dave Mader de muur schampte.De Lucas Oil staat voor zaterdag 9 februari a.s. gepland. Gaan Münter en Decker op Daytona voor sensatie zorgen?

2018 Leilani
Leilani Münter was supersnel, geholpen door haar teamgenoten. Gaat het in 2019 eindelijk eens een keer voor haar lukken op Daytona?

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet